„Esame naujų geopolitinių, technologinių ir ekonominių iššūkių demokratijai liudininkai. Tai reiškia, kad turime labiau nei bet kada demonstruoti ryžtą ir išmintį, kad apgintume demokratijos vertybes ir neleistume destruktyvioms jėgoms jų kvestionuoti“, – sakė šalies vadovas.

G. Nausėda pabrėžė, kad Lietuva žino laisvės ir demokratijos kainą, pati išsivadavusi iš Sovietų Sąjungos. Šalies vadovo teigimu, turime įprasminti praeities pamokas ir dėti visas pastangas demokratijai stiprinti.

Lietuvos prezidentas taip pat akcentavo, kad norint užkirsti kelią autoritarinių režimų veiklai ir įtakai būtina ginti žodžio laisvę, puoselėti žmogaus teises ir kovoti su korupcija, griaunančia demokratijos institucijas.

Demokratijos viršūnių susitikime dalyvauja daugiau nei šimto valstybių lyderiai, taip pat tarptautinių organizacijų, nevyriausybinio sektoriaus ir pilietinės visuomenės atstovai.

Daugiausia dėmesio viršūnių susitikime skiriama trims pagrindinėms temoms: demokratijos stiprinimui ir pasipriešinimui autoritarizmui, kovai su korupcija, žmogaus teisių užtikrinimui.

JAV organizuojamas Demokratijos viršūnių susitikimas vyksta gruodžio 9–10 dienomis.

Penktadienį G. Nausėda dalyvaus Demokratijos viršūnių susitikimo diskusijoje „Demokratijos stiprinimas ir pasipriešinimas autoritarizmui“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją