Savo ruožtu TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė teigė, jog kol kas nėra konkretaus aptarimo, ar Ž. Pavilionis turėtų palikti Seimo Užsienio reikalų komiteto pareigas.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen ketvirtadienį žiniasklaidai prieš Seimo posėdį teigė, jog Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio

„Aš vertinu šį incidentą kaip visiškai nereikalingą įtampos kėlimą, situacijoje, kai Lietuva patiria pakankamai daug išorinio spaudimo. Tikrai galima buvo kur kas sklandžiau išspręsti, o ne kelti įtampas iš esmės lygioje vietoje“, – sakė V. Čmilytė–Nielsen.

Paklausta, kas kelia minėtas įtampas, politikė atsakė, jog Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis „turi visus įrankius savo rankose“.

„Kitokiu būdu elgtis. Ir šiandien matome, kad tos įtampos, tie nesutarimai, kurie išeina į viešąją erdvę, tikrai nėra naudingi Lietuvai. Manau, kad labai džiugina Lietuvos priešus“, – sakė politikė.

TS-LKD frakcijos seniūnė: kolegoms kyla klausimų dėl tolesnio Pavilionio likimo

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė ketvirtadienį teigė, jog kolegos Ž. Pavilionio veikimas nėra pats išmintingiausias.

„Tai nėra turbūt pats išmintingiausias veikimas, kaip kolega Ž. Pavilionis siekia spręsti vienus ar kitus klausimus, nepaisant to, kad kai kurie klausimai gal ir kelia abejonių. Ir parlamentaras gal turi teisę užduoti jam rūpimus klausimus. Tačiau pasirinktas būdas ir retorika, kiti dalykai, na jie tokie apsunkinantys ir sklandesnį, rezultatyvesnį darbą“, – sakė konservatorių frakcijos Seime seniūnė.

Ji teigė, jog kol kas nėra konkretaus aptarimo, ar Ž. Pavilionis turėtų palikti Seimo Užsienio reikalų komiteto pareigas.

„Visi turi savo vertinimus ir nuostatas. Konkretikos nėra. Bet kad tų klausymų ir pasvarstymų kolegoms kyla kai kuriems, tai taip yra“, – teigė R. Morkūnaitė–Mikulienė.

Jos teigimu, su Ž. Pavilioniu bus kalbamasi.

„Manau, kad tai yra neišvengiama“, – sakė konservatorė.

Paklausta, ar jis dar gali tęsti savo darbą, R. Morkūnaitė–Mikulėnienė pabrėžė, jog jo darbas turėtų būti sklandesnis ir atsakingesnis.

„Požiūris į tarpinstitucinius santykius, viešąją erdvę, kaip viskas atrodo. Žinome kolegos būdą, visi esame skirtingi, nesame tobuli. Kai kuriuos dalykus darome labai gerai, kai kur pritrūksta kažko. Iki šiol mano galva darbas komiteto buvo pakankamai sklandus. Bet jei yra polinkis kartotis tokio pobūdžio pareiškimams, tai turbūt nėra labai gerai. Matyt, kad mes tų pokalbių turėsime“, – žadėjo konservatorių frakcijos seniūnė.

Delfi primena, kad naujienų agentūra ELTA trečiadienį pranešė, jog Prezidento kanceliarijos kanclerės Agilos Barzdienės pasirašytame rašte, klausimų kelia ne tik Ž. Pavilionio viešai skleidžiama „išgalvota informacija“ apie A. Skaisgirytę, bet ir Prezidentūrą pasiekiantys parlamentaro pasirašyti raštai.

Juose, kaip teigia Prezidentūra, konservatorius įsakmiai, be jokio teisinio pagrindo reikalauja A. Skaisgirytę atsakyti į dešimtis klausimų ar vykdyti įvairias pateiktas užduotis.

Kanceliarijos teigimu, tokia Ž. Pavilionio veikla primena psichologinį spaudimą vyriausiajai patarėjai ir kelia rimtą susirūpinimą dėl to, ar Seimo narys nelaužto duotos Seimo nario priesaikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)