V. Sinkevičius sako, kad iš partijos bei frakcijos pasitraukusios Agnės Širinskienės žingsnis jį nustebino. Visgi nuostabą sukėlė ne tik tai, bet ir pačios parlamentarės pateikti paaiškinimai bei R. Karbauskio reakcija.

„Labiau nustebino, kad kolegė išeidama atsiliepė labai negražiai apie frakcijos kolegas ir gal dar labiau nustebino, kad partijos pirmininkui, nes vis dėlto tai yra jo partiečiai, jo žmonės, bendražygiai, tai visai neužkliuvo. Jam buvo svarbiau šiuo atveju, kad jis paminėtas iš gerosios pusės“, – Delfi komentavo V. Sinkevičius, pažymėjęs, kad LVŽS frakcijoje yra daug gabių ir sunkiai dirbančių žmonių.

R. Karbauskis, pirmadienį komentuodamas A. Širinskienės pasitraukimą, Delfi sakė, kad su kolege nebuvo visiškai bendravęs jau kelias savaites.

„Tų įtampų visuomet yra ir jas visada vienu ar kitu būdu pavyksta išspręsti. Svarbiausia yra kalbėtis. Kai pasirenkamas kelias, kad esi geresnis, svarbesnis už visus kitus, tai aišku, kad bendrą kalbą rasti bus sudėtinga“, – pažymėjo eurokomisaras.

Didžiausia problema partijoje, pasak V. Sinkevičiaus, yra tai, kad apie problemas žinoma, bet nekalbama.

„Jos lyg būtų ignoruojamos, tikintis, kad ta situacija, kraujavimas tuoj pat baigsis. To nėra ir akivaizdu, kad netgi įvykę partijos pirmininko rinkimai parodė, jog apetito kalbėtis apie problemas, keistis viduje nėra“, – komentavo V. Sinkevičius.

Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis

Jis priminė, kad yra kreipęsis į partiečius laišku, kuriame akcentavo, kad nesikalbėjimas ilgainiui gali virsti didesnėmis problemomis. Apie tai Delfi rašė liepos mėnesį, plačiau skaitykite čia.

„Tuo metu aš kai kurių žmonių buvau labai pasmerktas, kurie dabar išeidami, trenkdami durimis daug riebiau pasisakė, tiesą sakant, nei aš tuo metu. Aš kalbėjau bendrai apie procesus, įstatų pakeitimus, bet akivaizdu, kad tos problemos užprogramuotos ir paliečia net tuos pačius programuotojus“, – sakė eurokomisaras.

V. Sinkevičius Delfi teigė nenustebęs, kad A. Širinskienė pasirinko prisijungti prie Lietuvos regionų, o ne buvusio bendražygio Sauliaus Skvernelio Demokratų frakcijos.

„Nemanau, kad net buvo prielaidų ir galimybių, jog A. Širinskienė jungtųsi prie Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“. O dėl Regionų frakcijos – turbūt tai yra saugesnis pasirinkimas, man sunku spręsti“, – kalbėjo politikas.

Paklaustas, ar nevertėjo S. Skverneliui pakalbinti prisijungti darbštumu garsėjančią A. Širinskienę, V. Sinkevičius teigė, kad reikia įvertinti bendro darbo potencialą.

„Būti darbščiu yra labai gerai, bet kitas labai svarbus dalykas yra mikroklimatas ir komandinis darbas. Tiek dirbant frakcijoje, tiek apskritai bet kur tai yra labai svarbu ir tas rezultatas, kaip ten bebūtų, turi būti sukurtas komandos.

Galima kalbėti, kad komanda neįsitraukia, nedirba, bet galbūt tiesiog kažkuriuo metu ta komanda, tie žmonės nuleido rankas, matydami, kad jų nuomonė nėra svarbi ir ji nebus paisoma. Tos problemos yra daug gilesnės“, – komentavo pašnekovas.

Povilas Urbšys, Virginijus Sinkevičius, Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis

V. Sinkevičius pakartojo, kad jį nustebino A. Širinskienės atsiliepimai apie LVŽS frakcijos kolegas, nepasižiūrint, pasak jo, iš kur tos problemos kilo.

Yra atkalbėjęs nuo išėjimo ne vieną kolegą: nebematau prasmės to daryti

Į pastebėjimą, kodėl nėra susėdama ir atvirai pasikalbama, eurokomisaras atsakė, kad tam jau per vėlu.

„Man atrodo, kad tas traukinys yra nuvažiavęs. Labai gaila ir turbūt giliai, naiviai tikėjausi, jog partijos pirmininko rinkimai bei esantys du kandidatai tą galimybę suteiks, bet akivaizdu, kad nuomonių skirtumų nėra, diskusijai poreikio nėra.

Didžiausias, kaip suprantu, partijos laimėjimas per pastaruosius metus – tai, kad kažkiek žmonių iš „Tvarkos ir teisingumo“ atėjo bei prisijungė. Tai daug svarbiau nei ilgamečiai partiečiai kaip Rima Baškienė, Tomas Tomilinas. Man labai gaila tą matyti iš šono“, – nusivylimo neslėpė V. Sinkevičius.

Visgi tai, anot jo, buvo programuojama ilgus metus. V. Sinkevičius taip pat pripažino, kad nuo sprendimo palikti LVŽS frakciją yra atkalbėjęs ne vieną kolegą.

„Aš esu kalbėjęs ne su vienu ir ne vieną kartą. Tų svarstymų visuomet buvo, aš esu ne vieną žmogų atkalbėjęs tiek praeitoje kadencijoje, tiek šioje, bet dabar nematau prasmės atkalbinėti žmonių, nes jokių rezultatų tai neatneša. Tie, kurie norėjo diskutuoti, jie arba išvyti buvo, arba jiems užkirstas kelias tai diskusijai“, – pastebėjo jis.

V. Sinkevičiaus narystė ir pareigos LVŽS šiuo metu yra sustabdytos, nes jis eina eurokomisaro pareigas. Politikas „valstiečių“ internetinėje svetainėje pristatomas kaip partijos pirmininko pavaduotojas.

„Jeigu aš paskelbsiu apie tą sprendimą, kad į partiją aš negrįšiu, aš pirmiausia paskambinsiu tam pačiam Ramūnui Karbauskiui, keliems likusiems partiečiams, kurie yra mano bičiuliai, pranešiu jiems. Nenorėčiau, kad jie sužinotų apie tai iš žiniasklaidos“, – sakė eurokomisaras.

Agnė Širinskienė, Ramūnas Karbauskis

Visgi jis, paklaustas, ar turi svarstymų nebetęsti narystės LVŽS, pripažino besijaučiantis izoliuotas nuo partinių reikalų.

„Per šiuos du metus buvo labai daug galimybių įtraukti mane. Aš negaliu eiti vadovaujančių pareigų, bet aš galiu būti partijos nariu, man niekas to nedraudžia, bet noro įtraukti mane nebuvo. Buvo atvirkščiai – signalai, parodantys, kad aš nesu laukiamas. Nuo pat pradžių tas buvo juntama, tai tokie yra kai kurių žmonių pasirinkimai ir, matyt, jie jaučiasi geriau, kad aš neįsitraukčiau į tas diskusijas“, – pridūrė V. Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)