Antradienį Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Prialgauskienė teismui su kaltinamuoju aktu perdavė 17-os ir 26-erių metų užsieniečių baudžiamąją bylą, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai, o jam vadovavo prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, 26-erių vaikinas ir kartu su juo buvęs nepilnametis Klaipėdos uoste pasieniečiams įkliuvo spalio 13-osios pavakarę.

Pareigūnams įtarimą sukėlė Jemeno piliečių dokumentai, juos vaikinai pateikė prieš laipindamiesi į keltą, plaukiantį į Švediją.

Pasak prokuratūros, įprasta tvarka tikrinant kelto keleivių dokumentus UV šviesoje kilo įtarimų, kad kaltinamųjų pateikti leidimai nuolat gyventi Švedijoje gali būti padirbti. Jemeno gyventojai buvo sulaikyti.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai nustatė, kad į Lietuvą užsieniečiai pateko iš Baltarusijos. Lietuvos sieną jie neteisėtai kirto dar spalio 5 dieną.

Per tyrimą surinkta duomenų, jog kaltinamojo nepilnamečio giminaitis, turintis Švedijos pilietybę, savo rekomendacijomis ir nuorodomis galėjo padėti abiem kaltinamiesiems iš gimtosios šalies patekti į Švediją.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams. Abu kaltinamieji teismo laukia suimti.

Nuo birželio 1 dienos už neteisėtą asmenų gabenimą per Lietuvos sieną yra nuteisti 25 asmenys.

Šiuo metu 24 ikiteisminiuose tyrimuose, kurie atliekami dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną, įtarimai pareikšti dar 50 asmenų.

Už neteisėtą sienos perėjimą nuteista 11 asmenų.

Šiuo metu įtarimai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pareikšti 28 asmenims, atliekama 14 ikiteisminių tyrimų.