Ministrė akcentuoja, kad galimybių pasas nebus taikomas formaliam bei neformaliam švietimui, todėl, pasak jos, nedidelis praradimas, jog vaikai, neturintys galimybių paso, negalės lankytis dideliuose prekybos centruose ar kitose pramogų vietose.

„Labai svarbu, kad mes galėtume mokytis kontaktiniu būdu ir mokytis mokyklose. Taigi visos priemonės, kurios gali padėti ir prisidėti prie šio tikslo, taip pat mažinti susirgimų skaičių visuomenėje, visos priemonės, manau, yra tinkamos“, – LRT radijui teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė akcentuoja, kad galimybių paso taikymas niekaip nebus susijęs su mokyklomis ar švietimo sistema, įskaitant ir neformalųjį ugdymą.

„Vaikai eina į mokyklas, mokosi kontaktiniu būdu. Lanko neformalaus ugdymo būrelius, gali su mokykla važiuoti ir į muziejus ir t.t. Tai tikrai nemanau, kad jų veikla kažkaip labai apribota. Tai daugiau susiję yra su didelių prekybos centrų lankymu, didelėmis grupėmis, kur tikrai jau jie maišosi su visiškai kitais vaikais“, – pabrėžė J. Šiugždinienė.

„Tik lankymasis prekybos centruose ar kažkokiose ypatingose pramogose yra apribota tiems, kurie nesiskiepija. Tai tikrai nėra, manau, didelis praradimas, nes visas neformalus ugdymas yra atviras“, – pridūrė ji.

J. Šiugždinienė sureagavo ir į prezidento Gitano Nausėdos išsakytą poziciją, kad galimybių pasas vaikams nuo 12 metų turėtų būti išduodamas ne tik persirgus ar pasiskiepijus, bet ir atlikus COVID-19 testą.

Ministrė tikina, kad kol kas diskusijos apie tokią galimybę nebuvo.
„Turbūt reikia padiskutuoti. Tai tikrai nėra mano srities tiesiogiai klausimai. Tai čia, manau, reikia pasikalbėti, ar testavimasis galėtų būti leidžiamas, kad galėtum turėti galimybių pasą, ar būtų tos išplėstos galimybės. Kol kas tos diskusijos nebuvo, tai tikrai nenorėčiau ir komentuoti“, – sakė J. Šiugždinienė.

ELTA primena, kad nuo gruodžio 28 d. vaikams nuo 12 metų galimybių pasas bus privalomas prekybos ir pramogų vietose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)