Jais apdovanotas poetas, Nacionalinės premijos laureatas, buvęs švietimo ir mokslo ministras Kornelijus Platelis, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti vadovas Pranas Žiliukas ir švietimo ekspertas Pranas Gudynas.

„Pirmoji ministerijos garbės ženklo laureatė daktarė Meilė Lukšienė yra pasakiusi, kad švietimas savo misiją deramai atliks tik tada, kai jo raida lenks bendrą visuomenės raidą. Kyla klausimas, o kada švietimas gali pralenkti bendrąją visuomenės raidą? Esmė yra žmonės, kurie formuoja švietimo politiką, kurie ją įgyvendina“, – teigė J. Šiugždinienė.

„Neabejoju, kad jūsų misija – dirbti švietimui. Labai džiaugiamės, kad tapote laureatais, labai jumis didžiuojamės. Jūs, ilgus metus formavę ir tebeformuojantys švietimo politiką, esate pavyzdys jaunimui ir visai švietimo bendruomenei“, – kalbėjo ji.

K. Platelis apdovanotas už „reikšmingą indėlį įgyvendinant švietimo reformos prioritetus ir pažangiausių pasaulinių idėjų plėtojimą Lietuvos švietimo sistemoje“.

P. Žiliukas apdovanojimą pelnė už „reikšmingą indėlį įgyvendinant mokslo ir studijų reformą, už ilgametį rezultatyvų darbą, vadovaujant Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijai bendrajam priėmimui organizuoti“.

P. Gudynas apdovanotas už „svarų indėlį tobulinant Lietuvos švietimą ir plėtojant pažangiausias mokslines idėjas, kuriant bendrojo ugdymo turinį, mokinių pasiekimų vertinimo ir kokybės užtikrinimo sistemą“.

Garbės ženklas yra ministerijos aukščiausias apdovanojimas, skiriamas pagerbti švietimui ir mokslui ypač nusipelniusiems asmenims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)