„Išėjimą iš LVŽS frakcijos ir pačios sąjungos planavau labai ilgai . Kada buvome valdančiojoje daugumoje supratau, kokios gali būti to žingsnio pasekmės. Kada valdančioji dauguma kai kuriais atvejais laikėsi ant vieno ar kelių žmonių balsų. Šiuo atveju kartais tekdavo paverkti arba sukąsti dantis pagalvojant, kad galbūt kažkas pasikeis. Kaip pamenate, labai ilgai svarsčiau, ar dalyvauti rinkimuose 2020 metais. Daug kas tą suprato, kaip maivymaisi, bet tai buvo nuoširdus svarstymas, ką daryti“, – laidoje „Delfi tema“ sakė A. Širinskienė.

Parlamentarė pasakojo, kad ir toliau puoselėjo lūkesčius, kad bus pokyčių.

„Paskui aš galvojau, kad pasikeis komanda, galbūt bus kiti žmonės, viskas bus kitaip. Paskui buvo laukimas, kada jau šių metų vasario-kovo mėnesį buvo akivaizdu, kad S. Skvernelio išėjimas yra tik laiko klausimas. Mačiau, kaip vyko frakcijos skaldymas, buvo kurstomas nepasitikėjimas.

Vėl atrodė, kad tie žmonės išeis, galbūt kažkas pasikeis, pakentėkime. Kada matai tuos žmones išėjusius, ir kai po jų išėjimo praktiškai vos ne po savaitės gauni pasakymus, kad „tu gal nevaikščiok pagrinde Seimo laiptine, o vaikščiok šoninėmis laiptinėmis, kad tave mažiau matytų žurnalistai“, tada supranti, kad greičiausiai tas žmonių nepasitikėjimas arba pavydas tikrai nepasikeis, nes visi yra suaugę žmonės, ir tikrai geriausia dirbti atskirai“, – kalbėjo A. Širinskienė.

Mato problemų LVŽS frakcijoje

Parlamentarė atvirai kalbėjo apie problemas, kurias įžvelgė LVŽS frakcijoje.

„Turėjome neseną situaciją su gyvūnėlių narvuose laikymu ir ponios Girskienės parašu ant projekto, tai ji susilaukė labai daug priekaištų, kurie yra nepagrįsti. Nes to projekto idėja 2016 m. buvo mūsų programoje, mes patys to neįgyvendinome, dabar kolegė pasirašė. Jeigu bus taip priekaištaujama dėl kiekvieno projekto, tai , manau, bus problema su naryste frakcijoje. Tą bendravimą reikėtų keisti“, – sakė A. Širinskienė.

Ji pati negalėjo įvardinti, kuris dalykas buvo paskutinis, privedęs iki sprendimo palikti LVŽS.

„Man labai nemalonu, kad mano buvusi frakvija pasisakė už automobilių nuomos sugrąžinimą. Tas vertybinis pokytis tikrai nepasako, kad tu lik su tais žmonėmis toliau. Ypač, kai turi visą istoriją bendro darbo arba nedarbo, kur tas nedarbas galbūt buvo didesnis peilis, kuris į neviltį varė labiau nei bendra veikla“, – sakė A. Širinskienė.

Ji patikino, kad LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis, jo atstovė spaudai, ir seniūnė Aušrinė Norkienė žinojo apie planuojamą pasitraukimą.

„R. Karbauskis apie tai , kad planuoju pasitraukti žinojo prieš pusantro mėnesio. Jam tai sakiau, jo atstovė spaudai žinojo, kad aš tą padarysiu šią savaitę. Manau, kad jis žinojo. Galbūt jį nustebino, kad tą padariau pirmadienį. Laukiau, kol praeis partijos pirmininko rinkimai, nes nenorėjau kelti sumaišties rinkimų laikotarpiu“, – sakė A. Širinskienė.

Niekas parlamentarės nebandė atkalbinėti nuo sprendimo.

„Reikia žiūrėti į ateitį. Linkiu kolegoms kuo daugiau gerų darbų (..). Pykčio neturiu, išsinešu nusivylimą, bet tie dalykai praeina“, – sakė A. Širinskienė.

Kartu parlamentarė prabilo ir apie R. Karbauskio klaidą, kuri padėjo Sauliui Skverneliui.

„Aš manyčiau, kad jeigu ponas Ramūnas Karbauskis nebūtų pasitraukęs iš Seimo, Saulius Skvernelis tikrai tiek frakcijos narių nebūtų galėjęs išsivesti. Kad jis išeis, aš neabejojau nuo 2019 m. Tas iš esmės buvo tik laiko klausimas, kada Skvernelis ras tinkamą laiką tą žingsnį žengti“, – sakė A. Širinskienė.

Darbą tęs Regionų frakcijoje

Parlamentarė darbą tęs Regionų frakcijoje.

„Su kolegomis iš Regionų frakcijos teko dirbti labai daug darbo. Tarkime su Rita Tamašuniene arba Andriumi Palioniu dirbome ir valdančiosios koalicijos taryboje (…) . Pažįstame vieni kitus pakankamai gerai po diskusijų, ilgą laiką, mūsų vertybinės nuostatos su dalimi kolegų puikiausiai sutampa. Tarkime, – tradicinės šeimos kaip vertybės gynimas arba regionai, skurdo mažinimo politika, kuri buvo mūsų praėjusios Vyriausybės vykdoma politika. Šiuo atveju mano prašymasis pas juos yra logiškas ir nuoseklus“, – sakė A. Širinskienė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu Seime nėra Mišrios grupės.

„Jeigu nuspręsčiau būti Mišrios grupės narė, tai būčiau pati sau viena. Vienas lauke nėra karys. Seimas yra ta vieta, kur ieškoma bendrystės“, – sakė A. Širinskienė.

Ji patikino, kad su S. Skverneliu dirbti negalėtų.

„Turime daug darbo požiūrio išsiskyrimo, turime ir vertybinių išsiskyrimų. Puikiai atsimenu, koks S. Skvernelis yra kaip vadovas, tai tikrai – ne. Šitos galimybės net nesvarsčiau. Nebent jūs mane matote pas „laisviečius“ arba liberalus. (…) Konservatoriai dabar irgi yra labai suliberalėję. Mūsų bendro darbo patirties nėra“, – sakė A. Širinskienė.

Kol kas ji nesvarsto, ką veiks po šios Seimo kadencijos.

„Aš nenoriu sakyti ir dėti taškų, iki kadencijos pabaigos yra geri treji metai. (...) Matysiu, kaip viskas klostosi. Nesu iš žmonių, kurie laikosi įsikibę Seimo nario kėdės, ir neįsivaizduoja savo darbo valstybei kitur. Aš manau, kad ir dirbdama universitete dirbau valstybei. Ir man labai smagu matyti kai kuriuos studentus dabar, kur aš matau savo darbo rezultatus, ir džiaugiuosi, kaip jie tai pačiai valstybei dirba“, – sakė A. Širinskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)