Kaip BNS informavo LVŽS atstovė spaudai Dalia Vencevičienė, už R. Karbauskį nuo antradienio vykusiuose visuotiniuose partijos pirmininko rinkimuose balsavo 72 proc., už jam iššūkį metusį parlamentarą Giedrių Surplį – 28 proc. balsavusiųjų. Iš viso balsavo 56 proc. partijos narių.

R. Karbauskis perrinktas ketverių metų kadencijai.

„Valstiečiai“ pirmą kartą pirmininką renka visuotiniuose tiesioginiuose rinkimuose. Išrinktą lyderį gruodžio 11-ąją tvirtins LVŽS suvažiavimas.

R. Karbauskis LVŽS vadovauja daugiau nei dešimtmetį. Pastarąjį kartą pirmininku jis perrinktas 2019 metais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi per 4,3 tūkst. narių ir antrą pagal dydį 22 narių frakciją Seime.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis teigia, kad su šiais rinkimais partijai baigėsi vienas etapas ir prasideda naujas, kurio pradžia paženklinta partijos išsigryninimu ir nusiteikimu dar ryžtingiau ir atkakliau ginti LVŽS puoselėjamas vertybes. Artimiausiu metu prasidės aktyvus darbas su partijos programa ir pasiruošimu artėjantiems savivaldybių rinkimams. Apie tai bus daug kalbama partijos suvažiavime. Pasak jo, labai svarbu, jog LVŽS nuosekliai eina savo keliu, nekeičia vertybių, nekeičia jų nei į postus, nei į pagyras, nes valdžia šiai partijai ne tikslas, o priemonė, įgyvendinti tai, kuo tiki jos nariai.

„Mes demokratiją ir laisvę suprantame kaip visuomenės gerovę, kurios nevaldo alkoholio ar farmacijos pramonė, narkotikų verslas, gėjų ar transseksualų ideologijos proteguotojai. Labai svarbu, ir ką visada pabrėžiame, kad Lietuvoje likome vienintelė partija, nebijanti garsiai sakyti, nuolatos kartoti, kad mes esame už tradicinę šeimą, už saugią aplinką mūsų vaikams, nebijanti stoti į Lietuvos žmonių pusę, kurie galvoja taip pat. Man garbė vadovauti principingai tradicines vertybes ginančiai partijai“, – sako R. Karbauskis.

R. Karbauskiui pralaimėjęs G. Surplys: suprantu, kad mums reikia pokyčių

Sekmadienį pasibaigusiuose „valstiečių“ pirmininko rinkimuose Ramūnui Karbauskiui pralaimėjęs Giedrius Surplys linki ilgamečiam partijos lyderiui „įsiklausymo“ bei gero humoro, kurio, akcentuoja jis, dar prireiks prie dabartinės valdžios. Beveik trečdalio partiečių palaikymo sulaukęs G. Surplys tikina, kad po nesėkmingų jam rinkimų iš „valstiečių“ gretų nesitrauks.

„Sveikinu Ramūną Karbauskį, perrinktą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku! Linkiu išminties, įsiklausymo ir gero humoro, kurio labai reikės prie dabartinės valdžios“, – feisbuke sekmadienio popietę rašė G. Surplys.

„Suprantu, kad mums reikia pokyčių. Turime išlikti vieningi, nuolat stiprinti partijos skyrius ir atrasti naujus kelius į rinkėjų širdis“, – teigė jis, pažymėdamas, kad yra pasiruošęs prisidėti prie LVŽS atsinaujinimo.

„Net nesvarstau trauktis iš LVŽS. Esu pasiruošęs prisidėti prie partijos atsinaujinimo. Stovėsime šeimos ir tradicinių vertybių sargyboje“, – įrašą apibendrino G. Surplys.

R. Karbauskis apie S. Skvernelio kuriamą partiją: socialdemokratams grėsmė daug didesnė nei mums

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininku išrinktas Ramūnas Karbauskis teigia, kad, kuriantis naujai Sauliaus Skvernelio politinei jėgai, grėsmės „valstiečiams” esą nematantis. Anot R. Karbauskio, labiau susirūpinti turėtų socialdemokratai.

„Aš manau, kad socialdemokratams grėsmė daug didesnė nei mums, nes jie tapę liberalais, o Saulius Skvernelis – taip pat liberalas (...). Mes niekada nesakėme, kad Saulius Skvernelis ir mes turime tas pačias vertybes, mes labai skiriamės, bet dirbome kartu Lietuvai”, – sakė R. Karbauskis.
Anot R. Karbauskio, iš kitų politinių jėgų į S. Skvernelio partiją „Vardan Lietuvos” perėję nariai turi tik vieną vertybę – valdžios siekį, todėl, pirmininko teigimu, LVŽS liks vienintele politine jėga, ginančia tradicines vertybes.

„Ten jokių vertybių būti negali. Negali vienoje partijoje sutapti buvusių konservatorių, buvusių socdemų, buvusių „tvarkiečių” ir buvusių „valstiečių” vertybės. Ten vertybė yra viena, tas yra ne paslaptis, – tai valdžia. Tie žmonės, kurie valdžią mato kaip tikslą, jiems tas pats, jie gali būti kuo tik nori, kad gautų valdžią, todėl ir buriasi aplink Saulių, nes jis gali padėti tą valdžią gauti. O mes bet kokiu atveju esame reikalingi tiek, kiek žmonės norės, kad Lietuvoje būtų apgintos tradicinės vertybės, kad būtų išsaugotos tos sąlygos, kuriose mes gyvename, kad narkotikai netaptų kasdienybe. Mes pagrindinė jėga, kuri tai gali užtikrinti”, – sakė R. Karbauskis.

Be to, LVŽS pirmininko teigimu, grėsmės nekelia ir Lazdijų skyriaus kalbos dėl pasitraukimo iš „valstiečių" partijos. Anot jo, informacija apie Lazdijų rajono merės Ausmos Miškinienės kartu su visu „valstiečių“ Lazdijų skyriumi prisijungimą prie naujos politinės jėgos yra klaidinga.

„Informacija, kuri buvo žiniasklaidoje, kad iš mūsų išėjo Lazdijų skyriaus nariai, pasirodo, neteisinga. Merė ir skyriaus pirmininkas išėjo. Matau balsavimų statistikoje, kad daug Lazdijų skyriaus narių balsavo pirmininko rinkimuose, tai jie niekur neišėjo”, – teigė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininku perrinktas R. Karbauskis teigia, kad partijoje nebus pokyčių ir pirmininkas toliau sieks ginti tradicines vertybes.

„Išrinkus mane, niekas nesikeis mūsų partijos politikoje. Išrinkus Surplį, taip pat nebūtų niekas pasikeitę, nes mes esame bendraminčiai. Mes už tai, kad reikia eiti vertybiniu keliu. Kalbant apie kitas partijas, jos krypsta liberalų kryptimi. „Valstiečių” partija yra vienintelė partija, kuri labai aiškiai atstovauja vertybėms, ir visiems aišku, kad su manimi, kaip su pirmininku, niekas nepasikeis, ir mes išliksime tais, kurie tas vertybes saugos, puoselės ir gins visomis jėgomis”, – sekmadienį Eltai sakė R. Karbauskis.

Anot R. Karbauskio, vienas iš pagrindinių „valstiečių” siekių ir toliau išliks narkotikų dekriminalizavimo ir partnerystės įstatymų neįteisinimas.

„Mūsų uždavinys labai sunkus, susiduriame su pamišusia valdžia, kuriai dabar yra svarbiausia įteisinti narkotikus. Kada šneka vienas iš koalicijos partnerių, kad jeigu nebus dekriminalizuoti narkotikai, tai jis pasitrauks iš koalicijos, tai klausimas, ar dar nors kiek proto liko, ar jau visai išprotėjo”, – piktinosi R. Karbauskis.

„Mūsų Seimo frakcija, didžiausia partinė frakcija, turi atstovėti daugumos visuomenės nuomonę. Privalome neleisti įteisinti narkotikų, partnerystę atmesti, kurios labai panašios į vienos lyties asmenų šeimos kūrimą”, – kalbėjo R. Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)