Visi jie parašė prašymus išstoti iš LVŽS ir ketina jungtis prie Seimo nario Sauliaus Skvernelio kuriamos politinės partijos.

Tai Delfi vėlų ketvirtadienio vakarą patvirtino Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys, LVŽS Lazdijų skyriaus pirmininkas Benius Rūtelionis.

Jis teigė, kad išeinančiųjų bus ir daugiau. Vienintelis, pasak B. Rūtelionio, likęs LVŽS, yra ūkininkas iš Veisiejų seniūnijos Mindaugas Tradišauskas.

Jis yra „valstietės“ Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorės Ilonos Šaparauskienės gyvenimo draugas.

„Būtų buvę geriau, kad to nebūtų buvę. Bet yra, kaip yra. Aš pasirinkimą padariau, tarybos (savivaldybės tarybos – aut. past.) žmonės – padarė, skyrius – irgi padarė. Po 22 metų Lazdijuose „valstiečių“ partijos skyriaus – neliko“, - sakė B. Rūtelionis.

Iš viso skyriuje formaliai yra 118 narių. Paklaustas, kodėl toks sprendimas gimė, B. Rūtelionis teigė, kad R. Karbauskį paliko ir viena populiariausių LVŽS partijos politikių – Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentė, Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

„Mano sprendimas, galbūt, buvo nuspėjamas. Taip, aš traukiuosi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos gretų ir ketinu įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą. Noriu ir lieku dirbti komandoje su tais kolegomis, su kuriais pradėjau savo, kaip politikės, kelią. Su kolegomis, kurie nuo pat 2018-ųjų metų buvo konstruktyvūs bendražygiai ir dalykiški patarėjai, šiomis aplinkybėmis jie jau yra Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai“, - Delfi ketvirtadienio vakarą sakė Lazdijų rajono savivaldybės merė.

Pasak LVŽS frakcijos Lazdijų rajono savivaldybės taryboje seniūnės A. Miškinienės, jau šio mėnesio pabaigoje vyksiančiame savivaldybės tarybos posėdyje LVŽS frakcija pakeis pavadinimą ir taps Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

„Kalbant apie lyderystę, laiko prabėgo nedaug, tad neabejoju, kad daugelis dar prisimena, kad žemės ūkio viceministre dirbau XVII-oje Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje, viena komanda buvome ir tuomet, kuomet jis kandidatavo į Lietuvos Respublikos Prezidentus. Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius buvo tas lyderis, kuris pakvietė mane eiti aktyvios politikės keliu, jam vadovaujant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Vilniaus skyriui buvau jo pavaduotoja. Seimo nariai Lukas Savickas, Vytautas Bakas, Zenonas Streikus ir daugelis naujosios frakcijos kolegų yra tie politikai, kurie man dirbant savivaldoje, net sunkiausiais momentais randa laiko, negaili žinių ir darbo valandų, kad padėtų įveikti net sunkiausius iššūkius bei rasti rajono gyventojams palankiausius sprendimus. Tad neabejoju, kad lyderių šiame etape nepritrūks. Šioje komandoje lieku ir aš“, - sakė A. Miškinienė.

LVŽS Lazdijų rajono taryboje turi 7 mandatus iš 25. „Valstiečiai“ Lazdijų rajono savivaldybės taryboje renkami nuo 2000-ųjų metų, kai partijos skyriui pradėjo vadovauti ir iki šiol vadovavo B. Rūtelionis.

Į klausimą, kodėl buvo priimtas toks sprendimas, B. Rūtelionis sakė, kad „diktatoriams reikia susimąstyti, kad vergų laikai baigėsi“. Paprašytas išplėtoti mintį, ką turėjo galvoje taip sakydamas, B. Rūtelionis teigė, kad „kam reikia, tas supras“.

„Mes jų nedraskėme, jie patys (Karbauskis su Skverneliu – aut. past.) išsidraskė. Dabar vis partijoj srebiam pasekmes. Visi bijo pasakyt Ramūnui, kad jis elgiasi blogai. Tai aš nebijau ir sakau – Karbauski, atsikvošėk, negerai darai“, - sakė B. Rūtelionis.

Tuo tarpu LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį žiniasklaidai teigė, kad skyrių „byrėjimas“ rodo „partijos išsigryninimą“.

„Šie žmonės siekia valdžios vardan valdžios. Mes tokie nesame. Jeigu pas mus atsiras žmonių, kurie prisijungs prie Sauliaus kuriamos partijos, tai tokiu atveju tai yra žmonės, kuriems valdžia yra tikslas savaime. Nes jeigu kalbėtume apie vertybes, mes labai gerai suprantame, kad ne vertybės šiuos žmones vienija“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Todėl „valstiečių“ lyderis teigia nesureikšminąs to, kad dalis partiečių svarsto apie galimybę pereiti į kuriamą naują partiją. Jis džiaugiasi, kad partijoje, anot jo, vyksta išsigryninimas, lieka tie asmenys, kurių vertybės atitinka ir LVŽS poziciją.

„Vyksta išsigryninimas, jis galbūt dar neįvyko, jis galbūt dar vyksta kaip procesas. Tai šioje situacijoje, manau, kad išsigryninimas bet kam yra naudingas. Galbūt tai paveiks kažkokius rezultatus vėliau, bet mums tai yra labai svarbu, mes tikrai nenorime savo gretose turėti žmonių, kuriems valdžia yra savitikslis dalykas“, – sakė R. Karbauskis, akcentuodamas, kad S. Skvernelis LVŽS narius jungtis prie jo kalbino jau nuo vasario mėnesio.

Pats S. Skvernelis pasidžiaugė ketvirtadienio vakare Lazdijų rajono merės Ausmos Miškinienės oficialiai paskelbtu sprendimu šios savivaldybės taryboje steigti Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“, prie kurios jungiasi ir daugiau tarybos narių. "Esu tikras, kad A. Miškinienė ir toliau profesionaliai vykdydama mero pareigas ir įgyvendindama teigiamus pokyčius Lazdijų krašte, galės savo lyderystę ir gebėjimus panaudoti ir Lazdijų krašto politinės jėgos „Vardan Lietuvos“ stiprinimui ir aktyvių žmonių, siekiančių pokyčių mūsų šalies gerbūviui, telkimui", - teigė S. Skvernelis.

Jis taip pat dėkojo Šilutės rajono merui Vytautui Laurinaičiui ir Neringos miesto merui Dariui Jasaičiui, kurie kaip ir Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, nusprendė jau dabar ar artimiausiu metu įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą.

"Visi šie merai yra aktyvūs žmonės, kurie realiais darbais kuria savo miesto, rajonų gyventojų gerovę. Jų prisijungimas bus tvirtas besiformuojančios naujos politinės bendruomenės pagrindas. Mūsų frakcijos Seime veikla yra ne tik nacionalinio, bet ir vietinio – savivaldybių – lygmens. Džiaugiamės, kad dabartinius ir praėjusios kadencijos darbus merai vertina palankiai", - kalbėjo S. Skvernelis.

Jis tvirtino, kad nuo frakcijos sukūrimo Seime rudenį "į mus kreipėsi daug žmonių iš įvairių Lietuvos regionų, kurie išreiškė palaikymą mūsų siekiams, vertybėms, nuostatoms ir nori telktis aktyviam bendraminčių ratui. Pasinaudojant šia proga dėkoju visiems žmonėms, kurie jau tapo partijos steigėjais visoje Lietuvoje".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)