Toks sprendimas priimtas ketvirtadienį vykusiame rajono skyriaus susitikime.

„Nusprendėm, kad iš 72 susirinkusiųjų vienas lieka pas Karbauskį, o visi kiti eisim pas Skvernelį“, – BNS sakė skyriaus vadovas Benius Rūtelionis.

„Pas Karbauskį lieka vienas ūkininkas iš Leipalingio. Ir merė, ir Benius, ir visa dauguma eina pas Skvernelį, nenorėjome skaldytis ir einam“, – pridūrė jis.

Apie svarstymus palikti „valstiečius“ ketvirtadienį pranešus A. Miškinienei, šios partijos lyderis Ramūnas Karbauskis BNS teigė, jog tai yra išsigryninimas – tokiems politikams rūpi tik valdžia, o ne vertybės.

Prie S. Skvernelio kuriamos partijos žada jungtis ir Neringos socialdemokratai kartu su meru Dariumi Jasaičiu.

2016 metais nepartinis S. Skvernelis su „valstiečiais“ dalyvavo Seimo rinkimuose ir partijai juos laimėjus iki 2020 metų gruodžio ėjo premjero pareigas. Pernai į parlamentą jis taip pat kandidatavo su LVŽS.

Spalio viduryje LVŽS frakciją Seime palikę S. Skvernelis ir dar 12 parlamentarų pranešė steigiantys centro kairės partiją „Vardan Lietuvos“.

Partijos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas planuojamas kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Pats S. Skvernelis pasidžiaugė ketvirtadienio vakare Lazdijų rajono merės Ausmos Miškinienės oficialiai paskelbtu sprendimu šios savivaldybės taryboje steigti Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“, prie kurios jungiasi ir daugiau tarybos narių. "Esu tikras, kad A. Miškinienė ir toliau profesionaliai vykdydama mero pareigas ir įgyvendindama teigiamus pokyčius Lazdijų krašte, galės savo lyderystę ir gebėjimus panaudoti ir Lazdijų krašto politinės jėgos „Vardan Lietuvos“ stiprinimui ir aktyvių žmonių, siekiančių pokyčių mūsų šalies gerbūviui, telkimui", - teigė S. Skvernelis.

Jis taip pat dėkojo Šilutės rajono merui Vytautui Laurinaičiui ir Neringos miesto merui Dariui Jasaičiui, kurie kaip ir Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, nusprendė jau dabar ar artimiausiu metu įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą.

"Visi šie merai yra aktyvūs žmonės, kurie realiais darbais kuria savo miesto, rajonų gyventojų gerovę. Jų prisijungimas bus tvirtas besiformuojančios naujos politinės bendruomenės pagrindas. Mūsų frakcijos Seime veikla yra ne tik nacionalinio, bet ir vietinio – savivaldybių – lygmens. Džiaugiamės, kad dabartinius ir praėjusios kadencijos darbus merai vertina palankiai", - kalbėjo S. Skvernelis.

Jis tvirtino, kad nuo frakcijos sukūrimo Seime rudenį "į mus kreipėsi daug žmonių iš įvairių Lietuvos regionų, kurie išreiškė palaikymą mūsų siekiams, vertybėms, nuostatoms ir nori telktis aktyviam bendraminčių ratui. Pasinaudojant šia proga dėkoju visiems žmonėms, kurie jau tapo partijos steigėjais visoje Lietuvoje".

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)