Pirmadienį tokių neįleistųjų buvo 4, sekmadienį – 75, šeštadienį – 108, penktadienį – 45, ketvirtadienį – 29, trečiadienį – 55.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių antradienį buvo įleistas vienas užsienietis.

Į šią statistiką kol kas nepatenka 14–os neteisėtų migrantų grupė, antradienį aptikta Varėnos rajone maždaug už 300 metrų nuo sienos su Baltarusija. Joje – 4 moterys, 4 vyrai ir 6 nepilnamečiai. Šie užsieniečiai buvo pristatyti į Aleksandro Barausko užkardą, kur buvo pamaitinti, įsikūrė, ilsėjosi ir pan. Pirminiais duomenimis, 12 migrantų yra Irako piliečiai, 2 – Somalio.

Antradienį tuoj po grupės aptikimo jos apžiūrai buvo iškviesti medikai. Keli migrantai pateikė nusiskundimų sveikata, todėl į gydymo įstaigas buvo išvežta viena moteris su vaiku bei du vyrai.

VSAT duomenimis, nepilnamečiui gydymo įstaigoje atlikus apžiūrą ir tyrimus sveikatos sutrikimų ar ligų nenustatyta. Kad pavojaus sveikatai ir jos sutrikimų nėra, nustatyta ir dviem suaugusiesiems. Iš gydymo įstaigų tą patį antradienį visi keturi užsieniečiai buvo grąžinti į A. Barausko užkardą. Ten migrantai pernakvojo.

Taip pat antradienį iki vėlumos užkardoje lankėsi ir nepilnamečių būklę bei sąlygas vertino vaiko teisių apsaugos specialistai. Pirminiais duomenimis, pasieniečiams pastabų nebuvo.

Migrantams išsimiegojus ir atsikėlus trečiadienį planuojama tęsti veiksmus aiškinantis šių užsieniečių patekimo į Lietuvą aplinkybes, jie bus apklausiami, nustatinėjami su šiuo įvykiu susiję faktai bei vertinami kiti klausimai.

Antradienį prieš vidudienį prie sienos Baltarusijos pusėje ties Šalčininkų rajonu buvo iššauti 4 pavieniai šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7692 (vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)