Tai vienas mažiausių neįleistųjų per parą skaičius nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT pareigūnams buvo suteikta teisė nepriimti į Lietuvą draudžiamose vietose iš Baltarusijos bandančių patekti migrantų.

Spalio 7 d. buvo apgręžtas 1 užsienietis, rugpjūčio 21 ir 24 d. – po 2. Vienaženklį per parą neįleistų asmenų skaičių nuo rugpjūčio pradžios pasieniečiai yra fiksavę 8 kartus.

Sekmadienį tokių neįleistųjų buvo 75, šeštadienį – 108, penktadienį – 45, ketvirtadienį – 29, trečiadienį – 55, antradienį – 9.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį nebuvo įleistas nė vienas užsienietis.

Nuo rugpjūčio pradžios į Baltarusiją buvo grąžinti 7657 neteisėti migrantai (vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)