Nuo pandemijos pradžios bendras COVID-19 užsikrėtusiųjų skaičius šalyje pasiekė 467900.
Per praėjusią parą COVID-19 infekcija pražudė 19 žmonių. Jie priklausė 40-99 metų amžiaus grupėms. 14 iš jų buvo neskiepyti arba paskiepyti ne visiškai.

Nuo pandemijos pradžios bendras šalies mirčių skaičius nuo COVID-19 - 6692.
Kaip skelbia Statistikos departamentas, naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, Lietuvoje sekmadienio rytą siekia 882,1 atvejo. Pastarųjų 7 dienų naujų atvejų vidurkis parai - 1760 atvejų.

Anot Statistikos departamento sekmadienio rytą pateikiamų duomenų, teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 dienas siekia 10,2 proc. Šiuo metu galimai imunitetą turinčių gyventojų procentas - 74,5.
Iš viso nuo pandemijos pradžios pasveiko 432184 žmonės. Šiuo metu serga 20248.

Per parą izoliuotų asmenų - 1477. Iš viso saviizoliacijoje yra 39892 asmenys.

Per praėjusią parą į stacionarą dėl COVID-19 ligos paguldyta 128 pacientai. Tad iš viso šalies ligoninėse užimta 1365 koronovirusinei infekcijai gydyti skirtos lovos.

Per praėjusią parą vakcinuota pirma skiepo doze 808 žmonės, antra -451. Trečiąją, sustiprinančią dozę, gavo 3183 asmenys.

Pasiskiepyti pirmą kartą arba gauti sustiprinančiąją COVID-19 vakcinos dozę gyventojai gali registruodamiesi internetu www.koronastop.lt arba telefonu 1808. Vakcinuotis taip pat galima pas šeimos gydytoją. Vilniuje pasiskiepyti nuo koronaviruso infekcijos galima per 50-yje vietų.

2019-ųjų gruodį Kinijos Uhano mieste prasidėjęs koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito po visą pasaulį ir praėjusių metų kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį pandemija.
Visame pasaulyje oficialiai patvirtintų infekcijos atvejų skaičius jau perkopė 261 mln. Mirė per 5 mln. žmonių.

Pietų Afrikos Respublika ketvirtadienį pranešė nustačiusi naują COVID-19 atmainą ir daugybę jos mutacijų. Reaguodama į šią informaciją, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pareiškė, kad prireiks kelių savaičių, kol mokslininkai įvertins naujojo COVID-19 varianto galimą poveikį.
Penktadienį praneša, kad Vokietija, Italija ir Jungtinė Karalystė uždraudė daugumą kelionių iš pietų Afrikos šalių.

Pietų Afrikos regione plintant naujai potencialiai pavojingai koronaviruso atmainai, atvykstantiems į Lietuvą iš septynių šio regiono valstybių nuo šeštadienio, lapkričio 27 d., taikomos sustiprintos užkrečiamųjų ligų kontrolės priemonės, nepriklausomai nuo to, ar jie yra pasiskiepiję arba persirgę COVID-19 liga.

Atvykstantys iš Botsvanos, Esvatinio, Lesoto, Mozambiko, Namibijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Zimbabvės turės išsitirti iki kelionės likus ne mažiau kaip 72 val. ir vežėjui turės pateikti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą. Atvykę į Lietuvą, jie turės izoliuotis 10 dienų ir atlikti dar du PGR tyrimus: per pirmas tris dienas nuo atvykimo į Lietuvą ir ne anksčiau kaip septintą bei ne vėliau kaip dešimtą dieną po atvykimo.

Sustiprintomis infekcijų kontrolės priemonėmis siekiama užkirsti kelią naujos potencialiai pavojingos koronaviruso atmainos įvežimui į Lietuvą. Mokslininkų pavadinta B.1.1.529, ji pirmą kartą buvo aptikta Pietų Afrikoje. Nors dar nėra daug informacijos apie šią atmainą, žinoma, kad ji turi daug mutacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės