„Šita eskalacija, ačiū Dievui, yra pristabdyta Europos viršūnių įsikišimu, tos pačios Angelos Merkel ir kitų Europos lyderių, ir tai yra gerai, nes aš matau, kad mes kartais savo galvose kariaujame karus su puse pasaulio, menkai sverdami pasekmes mūsų visuomenei“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

G. Paluckas priduria, kad Lietuva neturėtų svarstyti ir apie baltarusiškų prekių tranzito stabdymą, nes, anot jo, toks sprendimas neturėtų logikos.

„Tarptautinė politika yra grindžiama nacionaliniais interesais. Jeigu mes matome interesą izoliuoti Baltarusiją ir dar giliau ją stumti į Rusijos glėbį, ieškodama, kur realizuoti prekes ar suformuoti savo tiekimo grandines, ji tikrai suksis ne į Vakarus, kurie ją uždaro, o suksis į Rusijos pusę. Tai aš nemanau, kad tai yra sprendimas, turintis logikos. Aš priminsiu, kad net karo santykių metu prekyba nenutrūksta.

Turime istorinius faktus, net ir žmonių judėjimas su tam tikrais apribojimais vyksta, aišku netiesiogiai, bet per fronto linijas. Karo retorika, apkasų retorika, karo kalbėsena, viso to turi būti mažiau, nes ji tikrai neduoda jokio teigiamo rezultato bent jau Lietuvai“, – teigia socialdemokratų frakcijos seniūnas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)