VTEK renka duomenis ir vertins situaciją artimiausiame posėdyje.

VTEK primena, kad teisėtai vykdyti lobistinę veiklą gali tik savo veiklą deklaruojantys juridiniai arba fiziniai asmenys, kurie yra įsiregistravę lobistais. Deklaruoti taip pat turi ir tie, kurie lobistinę įtaką patiria. Vykdytą ar patirtą lobistinę veiklą būtina deklaruoti VTEK Skaidrių teisėkūros procesų informacinėje sistemoje (SKAIDRIS) ne vėliau kaip per 7 dienas nuo šios veiklos pradžios.

Paaiškėjus, kad juridinis asmuo nedeklaruoja lobistinės veiklos, jam gali grėsti bauda iki 4 000 eurų.
Taip pat VTEK vertins spaudoje iškeltas abejones apie R. Šimašiui galbūt galėjusį kilti interesų konfliktą dėl jo partnerės architektės ir projektavimo įmonės akcininkės galimo suinteresuotumo Žemės įstatymo pataisomis.

VTEK primena, kad interesų konfliktas yra situacija, kai atlikdamas tarnybines pareigas ar vykdydamas tarnybinį pavedimą, asmuo turi priimti ar dalyvauti priimant sprendimą, susijusį ir su jo privačiais interesais.

Dėl šio įvykio savo pranešimą antradienį išplatino ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA).

„Visi pasiūlymai teisės aktų tobulinimui teikiami Lietuvos Respublikos Lobistinės veiklos įstatymo ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka bei yra deklaruojami. Tokių pačių nuostatų asociacija laikysis ir tolesnėje savo veikloje. Kalbant apie šį konkretų atvejį, LNTPA prezidentas Mindaugas Statulevičius patvirtina, kad š. m. lapkričio 17 dienos rytą iš savo socialinio partnerio Vilniaus miesto savivaldybės gavo sostinės mero laišką adresuotą Seimo nariams ir kitoms verslo organizacijom su išdėstyta savivaldybės pozicija dėl Seime priėmimo stadijoje esančio LR Žemės įstatymo 9 ir 24 str. pakeitimo projekto. Asociacijos vadovas, nukopijavęs laiško turinį ir įklijavęs tekstą į MS Word suformuotą dokumentą, išsiuntė jį LNTPA asociacijos nariams susipažinti", - rašoma išplatintame pranešime.

Jį galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)