Šiandien, teigia jis, dangų niaukstys debesys, vietomis negausiai lynos. Pūs apysmarkis vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje oras šils iki 4, Kaune ir Šiauliuose iki 6, Panevėžyje iki 5 laipsnių. Klaipėdoje termometrų stulpeliai kils iki 8 laipsnių.

Ketvirtadienį didesnių permainų dar nenumatoma. Orai išliks daugiausia apniukę, vietomis truputį palis, kai kur iškris viena kita šlapia snaigė. Pūs juntamesnis pietų, pietvakarių vėjas. Pajūryje gūsiai stiprės iki 15 metrų per sekundę.

Naktį išsilaikys teigiama temperatūra, kuri sieks 2–5, pajūryje 6–8 laipsnius šilumos.


Dienos metu Vilniuje oras šils iki 5, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 6 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 8 laipsnius šilumos. Visgi, vakarėjant temperatūra sparčiai kris“, – nurodė Gismeteo.lt direktorius.

Nuo penktadienio orai Lietuvoje palaipsniui atšals

Penktadienio naktį ir pirmoje dienos pusėje, teigia K. Petkevičius, daugiausia vakarinėse ir kai kur šiaurinėse šalies vietovėse lynos, įsimaišys šlapių snaigių.

„Vėjas bus gūsingas, prie jūros gūsiai stiprės iki 16–18 metrų per sekundę. Naktį temperatūra svyruos tarp 0–4 laipsnių šilumos, prie jūros bus keletu laipsnių šilčiau. Vietomis galimas plikledis.

Dienos metu šiluma jau bus kuklesnė, dangų niaukstys debesys, pragiedruliai galimi tik kai kur. Vyraus neramus pietų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje teliks 2 laipsniai šilumos. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 4, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos. Vakare į Lietuvą skverbsis šaltesni orai, keliuose teks būti atidesniems dėl plikledžio“, – prognozuoja Gismeteo.lt direktorius.

Savaitgalį atšals labiau, atkeliaus mišrių kritulių banga

Šeštadienį nesinorės nosies kišti laukan, tikino K. Petkevičius, nes orai nebus patys maloniausi.

„Suksis žvarbus šiaurinių krypčių vėjas. Per šalį slinks mišrius kritulius nešantys debesys. Pajūryje palis, kris šlapdriba, kitur vyraus šlapdriba, vietomis sniegas.

Naktį temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dieną termometrų stulpeliai kilti neskubės ir pasieks vos vieną kitą laipsnį šilumos, vietomis bus apie nulį, o prie jūros apie 3 laipsnius šilumos.

Sekmadienį atšals dar labiau, neigiama temperatūra numatoma ne tik naktį, bet ir dieną.

Nakties valandomis vietomis dar gali pasnigti, bus slidu, atšals iki 0–5 laipsnių.

Dienos metu daug kur bus apie nulį arba silpnai neigiama temperatūra. Vakarėjant vėl ims šalti stipriau.“

Kitą savaitę galime sulaukti stipresnio šalčio

Gismeteo.lt direktorius prognozavo, kad pagal dabartinius duomenis, pirmadienį vyraus žvarbus šiaurės, šiaurės rytų vėjas, temperatūra išliks panaši kaip sekmadienį, galime sulaukti sniego.

Antradienį šaltis sustiprės, nakties metu vietomis temperatūra gali kristi ir iki 10 laipsnių šalčio, o dieną tai pat daug kur ji bus neigiama, tik prie jūros pakils virš nulio laipsnių padalos, čia galimi mišresni krituliai.

Remiantis dabartinėmis prognozėmis, per kitas paras suksis pietvakarių vėjas, galimas atšilimas ir mišrių kritulių plūstelėjimas, tačiau, tikėtina, kad tai netruks ilgai, nes jau apie penktadienį galime sulaukti dar vieno šaltesnių orų įsiveržimo, kada naktį temperatūra gali kristi ir žemiau –10 laipsnių.

Taigi, orai artimiausiu metu bus tikrai permainingi, o temperatūra banguojanti, kada šaltesnį epizodą keis šiltesnis, o su jais kartu keisis ir kritulių būvis. Artėjanti žiema apie save primins vis dažniau“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)