„Apgailestauju, kad Seimas neįvertino itin aukštos kvalifikacijos, plačios erudicijos teisininkės, turinčios įvairiapusės teisėjos patirties“, – Eltai perduotame komentare teigia prezidentas.
Seimas antradienį atmetė šalies vadovo teiktą Lietuvos administracinio teismo teisėjos D. Višinskienės kandidatūrą į LAT teisėjus.
Už D. Višinskienės kandidatūrą balsavo 50 Seimo narių, prieš – 38, susilaikė 31 parlamentaras.

Tuo tarpu prezidento teiktai Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos Jūratės Varanauskienės kandidatūrai Seimas pritarė.

ELTA primena, kad D. Višinskienės kandidatūra kiek anksčiau sulaukė Seimo narių abejonių. Konservatorių frakcijai priklausantis Mindaugas Lingė teigė, kad D. Višinskienės tinkamumas eiti LAT teisėjos pareigas kelia klausimų dėl teisėjos vaidmens priimant sprendimą rezonansą kėlusioje „Atviros Klaipėdos“ byloje.

D. Višinskienė priklausė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegijai, kuri neskundžiama nutartimi pripažino naujienų portalą „Atvira Klaipėda“ pažeidus duomenų apsaugos taisykles, mat publikacijoje apie savivaldybės bendrovės viešuosius pirkimus buvo nurodyti pirkimų dalyvės savininko tapatybės duomenys.

Portalas skundė sprendimą, kuriuo, pranešdamas apie Klaipėdos miesto savivaldybės valdomos bendrovės „Gatvių apšvietimas“ viešuosius pirkimus ir atskleisdamas su jais susijusių asmenų pavardes, buvo pripažintas pažeidęs BDAR. Toks sprendimas sulaukė žurnalistų bendruomenės ir teisininkų reakcijos, todėl apie teisės aktų pakeitimus, apibrėžiančius viešo asmens sąvoką, prakalbo ir Seimo nariai.

Po žurnalistų ir teisininkų reakcijos Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė bylą atnaujinti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)