Ji teigė, jog tokie sprendimai jau yra priimti ne vienoje šalyje, kaimyninė Latvija visai neseniai irgi priėmė tokį sprendimą.

„Jie yra susiję su didesne rizika, su kuria susiduria, arba kurią gali kelti ir savo tam klientams, pacientams, žmonės dirbantys šioje sistemoje.

Vakar klausimas buvo svarstytas Trišalėje taryboje. Vyriausybė, suderinusi įstatymų paketą, tuos pasiūlymus Seimui pateiks. O ar Seimas pritars, ar nepritars, tai ten jau yra Seimo valia“, – LRT radijo eteryje kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Tikėtina, kad jei toks sprendimas būtų priimtas, kiltų gana daug klausimų apie žmogaus teisę nesivakcinuoti.

Ministrė pirmininkė dar kartą pabrėžė, jog privalomas skiepijimas būtų skirtas tam tikroms darbuotojų grupėms, kurių darbas susijęs su padidinta rizika.

„Ir profilaktiniai sveikatos tikrinimai nėra didelė naujiena, pavyzdžiui įsitikinimas, kad žmonės neserga tuberkulioze, ar kitomis užkrečiamomis ligomis nėra naujiena nei sveikatos sistemoje, nei švietimo“, – antradienio rytą sakė Vyriausybės vadovė I. Šimonytė.

Delfi primena, jog privalomą skiepijimą nuo koronaviruso siūloma įvesti slaugos, globos, švietimo ir medicinos įstaigų darbuotojams. Jei nepasiskiepijęs darbuotojas negalės dirbti nuotoliniu būdu, jis turės būti nušalintas, pirmadienį sakė sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

„Šiandien turime arti 90 proc. imunizaciją šiose įstaigose, gal su švietimu iš dalies tam tikruose sektoriuose būtų paprasčiau, yra, kas gali nuotoliniu dirbti, tai būtų galimybė, kas nesivakcinuoja, nuotoliniu būdu dirbti arba nušalinti“, – Trišalės tarybos posėdyje sakė viceministrė.

Pasak jos, kitų viešojo ir privataus sektoriaus įstaigų ir įmonių darbdaviai galėtų priimti sprendimą dėl privalomos vakcinacijos.

Toks siūlymas Trišalėje taryboje aptartas su socialiniais partneriais.

Kada galėtų įsigalioti pokyčiai, kol kas nėra numatyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės