Tačiau galimybė iš tikrųjų atstatydinti A. Dulkį – abejotina. Tam reikėtų bent 71 parlamentaro pritarimo. Panašu, kad ir Seimo mažuma supranta, jog aktyvuota interpeliacijos procedūra greičiausiai bus tik būdas užduoti ministrui klausimus. Visgi, jų teigimu, ir tai yra labai svarbu. Todėl, nepaisant A. Dulkio viešai išsakytų svarstymų, kad opozicija, užduodama klausimus, gali parodyti savo nekompetenciją, „valstiečiai“ tikina tokios atomazgos nebijantys.

„Jeigu mes klausiame, tai tikrai norime žinoti atsakymą, o atsakymų turinys daug pasakys apie atsakančiojo kompetenciją. Bus puiki proga pamatyti tai. Blogų klausimų nėra, svarbu, kad į juos būtų atsakyta“, – Eltai teigė „valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė, pažymėdama, kad parašai, ko gero, bus pradėti rinkti jau antradienio ryte.

„Klausimai jau užbaigti, ketvirtadienį mes juos visus suderinome. Ryt iš pat ryto renkame parašus ir, manau, kad rytoj (projektą – ELTA) registruosime“, – sakė A. Norkienė.

Interpeliaciją gali pateikti ne mažiau kaip 29 Seimo nariai, tačiau, norint atstatydinti ministrą, reikia bent 71 balso. Naujienų agentūra ELTA pastarąją savaitę rašė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime iniciatyvą ketina palaikyti ir kitos opozicinės frakcijos.

ELTA primena, kad rugsėjo mėnesį LVŽS užsiminė apie galimybę surengti interpeliaciją premjerei Ingridai Šimonytei. Tačiau „valstiečiai“ nuo šio plano atsitraukė, kadangi, pasak partijos pirmininko Ramūno Karbauskio, Vyriausybės vadovė išgirdo didžiausiai opozicinei frakcijai priklausančių politikų raginimus.

Vėliau į posėdį susirinkusi LVŽS šešėlinė Vyriausybė apsisprendė inicijuoti sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio atstatydinimo procesą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)