Pasveikinęs valstybės sieną pradedančius saugoti karius su Lietuvos kariuomenės diena, prezidentas priminė, kad prieš 103 metus bolševikams peržengus valstybės sieną Lietuvos kariuomenė susikūrė savanorių pagrindu ir išstūmė priešus.

„Šiandien mes matome kitokius iššūkius, matome, kad šalia esantis agresyvus režimas naudoja taikius, niekuo dėtus žmones prieš suverenias Europos Sąjungos valstybes ir neketina nuo savo veiklos atsitraukti. Todėl šiandien mums labai svarbu būti kaip vienas kumštis, padėti tarpusavyje skirtingoms institucijoms, padėti, žinoma, ir Europos Sąjungos mastu“, – teigė G. Nausėda.

Anot jo, Lietuva sulaukia ES paramos ir pritarimo, ieško „greitų ir ryžtingų sprendimų, nes tik tokius sprendimus pripažįsta už sienos esantys žmonės“. Jis dėkojo ir kariams, ir jų šeimoms, artimiesiems, išgyvenantiems įtampą.

„Lietuvos karių parama yra nepaprastai reikšminga, jų pasiryžimas, ištikimybė ir atsidavimas savo pareigai šiandien yra kertinis dalykas – tai leidžia mūsų žmonėms jaustis saugiau, taikiai kurti savo gerovę ir nesibaiminti tų iššūkių, kurie šiuo metu kyla“, – kalbėjo prezidentas.

Seimas iki vasario vidurio yra pratęsęs kariuomenės įgaliojimus pasienyje su Baltarusija.

Kariai šiame pasienyje teikia paramą Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams, besidorojantiems su migracijos krize.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio apgręžta daugiau nei 7,3 tūkst. žmonių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją