Pasak jo, antradienį sulauksime pokyčių. Nakties valandomis, ypač antroje jos pusėje, per Lietuvą keliaus mišrūs krituliai. Vakarinėse vietovėse vyraus lietus, šlapdriba, kitur – šlapdriba, sniegas.

„Keliaujantiems naktį ir ryte derėtų būti itin atidiems, nes bus slidu, o krituliai gali mažinti matomumą keliuose. Naktį pajūryje temperatūra bus teigiama, o likusioje šalies dalyje ji svyruos tarp 1–6 laipsnių šalčio.

Pirmoje dienos pusėje krituliai daugiausia vyraus rytinėse ir pietinėse šalies vietovėse, o po pietų pasitrauks. Bus debesuota su pragiedruliais. Pūs žvarbokas šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje dieną bus apie 2, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 4 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 7 laipsnių.

Nuo trečiadienio temperatūra kils aukščiau, krituliai bus skystesnio pavidalo. Naktį vietomis dar teks pasisaugoti plikledžio. Temperatūra svyruos nuo 2 laipsnio šalčio iki 5 laipsnių šilumos. Prie jūros bus šilčiausia.

Dieną vyraus debesuotas dangus, truputį palyti gali vos kai kur. Pasisuks apysmarkis vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 4, Kaune iki 6 laipsnių. Šiauliuose bus apie 5, Klaipėdoje apie 8 laipsnius šilumos.

Tiek ketvirtadienį, tiek penktadienį išsilaikys ganėtinai panašūs orai, pūs juntamesnis vėjas, protarpiais palis. Naktimis vyraus teigiama temperatūra, apie 1–6 laipsnius šilumos, pajūryje kiek šilčiau. Dienomis bus apie 3–8 laipsnius šilumos“, – prognozuoja Gismeteo.lt direktorius.

Taip pat nurodė, kad pagal dabartinius duomenis, savaitgalį Lietuvą turėtų pasiekti dar viena mišrių kritulių porcija.

„Ypač šeštadienį, kada vyraus šlapdriba, sniegas. Termometrų stulpeliai leisis žemiau, naktimis paspaus šaltukas, dieną vyraus silpna šiluma, apie 0–5 laipsnius.

Paskutinės lapkričio dienos pasižymės įvairiais krituliais ir niūriais, darganotais orais. Visgi, remiantis dabartinėmis prognozėmis, nepanašu, kad pirmos gruodžio dienos atneštų didesnių permainų – numatomas panašus orų scenarijus, žymesnių temperatūrų šuolių vargu ar sulauksime“, – prognozavo K. Petkevičius.

Jo teigimu, apie visą mėnesį spręsti dar anksti, ilgalaikės orų prognozės yra eksperimentinio pobūdžio, jas rekomenduojama nuolat sekti, kadangi duomenys vis atnaujinami.

„Pagal dabartines prognozes, panašu, jog pirmoji gruodžio pusė bus artima normai ir pasižymės dažnesniais krituliais, kurie bus įvairaus pavidalo. Tikroji žiema įprastai pasirodo po Naujų metų, kada įsiveržia jau stipresni šaltesnių orų pliūpsniai, pasninga gausiau.

Gruodis yra pereinamasis mėnuo, tad jis pasižymi švelnesnėmis temperatūromis, o ir sniego laukimas per gražiausias metų šventes dažnai tampa lyg loterija. Visgi, net ir gruodį gali pasitaikyti šaltesnių orų epizodų ar sniego, tačiau jie dažniau būna trumpalaikiai“, – paaiškino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)