Tekste prie filmuko rašoma esą lietuvių jėgos struktūros į pasienį specialiai atvežė grupę nelegalų, kad nufilmuotų surežisuotą vaizdo medžiagą ir t.t.

Diktatoriaus propagandininkai teigia, kad lietuvių pareigūnai, išdalinę migrantams maisto paketus, instruktavo juos kaip atsakinėti į žurnalistų klausimus. O tada esą pasikvietė civilius asmenis, kurie uždavinėjo reikalingus klausimus. Po interviu lietuvių pareigūnai nelegalus nusivežė į Lietuvos gilumą, teigia Baltarusijos pasienio tarnyba.

Tai melas – niekas Delfi žurnalistų ten nekvietė, jie patys kreipėsi į VSAT, kai dirbdami Dieveniškių kilpoje (Šalčininkų r.) sužinojo apie irakiečių grupę, įstrigusią pasienyje. Pasieniečiai leido pabendrauti su tais asmenimis. Tie žmonės šeštadienį tvirtino, kad jie jau dešimtį parų gyvena Baltarusijos miškuose, jau nebenori keliauti į Vokietiją, nori grįžti į Iraką, bet baltarusių pasieniečiai jiems neleidžia pasitraukti nuo sienos.

Sekmadienį mūsų pasieniečiai humanitariniais tikslais šią trylikos vyrų grupę nuvežė į artimiausią savo objektą, leido ten sušilti (naktis buvo šalta, lijo), išsidžiovinti drabužius, pamaitino. Tai užtruko kelias valandas. Kai sušalę irakiečiai atsigavo, pasieniečiai davė dar maisto ir parvežė atgal prie valstybės sienos. Baltarusių pasieniečių ten tuo metu jau nebuvo ir nelegalai nuėjo į Baltarusijos gilumą. Ar jiems pavyko pasiekti Minską, iš kur jie tikėjosi išskristi į Iraką, neaišku. Taip pat nežinoma, ar jiems padėjo Maskvoje esanti Irako ambasada, į kurią jie kreipėsi telefonu prašydami pagalbos.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)