Anot jos, Užsienio reikalų ministerijos duomenimis (URM) turimais duomenimis, pasiskiepijo beveik 100 procentų diplomatinės tarnybos darbuotojų, LNK skelbia, jog šis skaičius siekia 97 procentus.

„Atkreipiame dėmesį, kad svarbu atsižvelgti į diplomatinės tarnybos specifiką – dalis ministerijos darbuotojų dirba Lietuvoje ir jų duomenys pilnai kaupiami e.sveikatoje. Dalis darbuotojų dirba užsienyje ir skiepijasi pagal rezidavimo šalių COVID–19 pandemijos reikalavimus, kurie nepilnai atsispindėti Lietuvos e.sveikatos sistemoje“, – rašoma V. Šmaižytės–Kuliešienės atsiųstame atsakyme Delfi.

LNK skelbia, jog ministrai džiaugiasi, kad ministerijų darbuotojai skiepijasi pavyzdingai.

Štai krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas LNK teigė, jog imunizacijos lygis ministerijoje yra 97 procentai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė teigė, jog kadangi viešai yra skelbiamas imunizacijos rėžis, ministerija patenka į rėžį nuo 90 iki 100 procentų.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, jog jo vadovaujamoje ministerijoje imunitetą turi virš 90 procentų darbuotojų.

Finansų reikalų ministrė Gintarė Skaistė sakė, kad tiek ministerijoje, tiek ir pavaldžiose įstaigose imunizacijos lygis yra „tikrai aukštas“.

„Ministerijoje jis yra virš 90 procentų, pavaldžioje įstaigose taip pat. daugumoje iš jų irgi yra virš 90 procentų“, – sakė G. Skaistė.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sakė, jog naujausių duomenų neturi, bet prieš porą mėnesių skelbta apie 90 procentų viršijantį imunizacijos rodiklį.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas teigė, jog kai kuriose įstaigose imunizacija siekia iki 70 procentų, bet yra ir siekiančių 100 procentų.

Energetikos ministras Dainius Kreivys sakė, jog imunizacija jo vadovaujamoje ministerijoje siekia virš 90 procentų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė tikino, jog džiaugiasi, kad imunizacijos lygis ministerijoje – 97 procentai.

Imunizuotų darbuotojų skaičiumi nuo kitų ministerijų atsilieka ir Ekonomikos ir inovacijų ministerija – paskiepytų virš 80 procentų.

„Manau, kad kaip ir visoje Lietuvoje panašiai – visokių dalykų yra“, – LNK sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Atsiradus galimybei sustiprinančią dozę gauti ne po 6, o po 4 mėnesių dalis ministrų sako tuo pasinaudosiantys.

Trečia vakcinos nuo koronaviruso doze jau pasiskiepijo ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę.

Tą patį padarė ir krašto apsaugos ministras A. Anušauskas ir aplinkos ministras S. Gentvilas.

Tačiau skubėti ankstinti savo trečią vakciną nuo koronaviruso ketina ne visi.

Štai švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė LNK teigė, kad skiepysis pagal visus reikalavimus. Taip pat kalbėjo ir sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sakė, kad norėtų skiepytis anksčiau, bet kadangi vakcinavosi nuo gripo, turi kiek palaukti.

Nuo trečiadienio, lapkričio 17 dienos, visi pilnamečiai gyventojai gali revakcinuotis trimis vakcinomis: „Comirnaty“ (gam. „BioNTech ir Pfizer“) arba „Janssen“ (gam. „Janssen Pharmaceutica NV“) sustiprinančioji dozė skiriama, praėjus keturiems mėnesiams po pilnos vakcinacijos, „Spikevax“ (gam. „Moderna“) – po šešių mėnesių.

Kaip ir iki šiol, sustiprinančioji „Janssen“ vakcinos dozė gali būti skiriama tik tiems gyventojams, kurie pirmą kartą pasiskiepijo būtent šia vakcina. „Comirnaty“ arba „Spikevax“ sustiprinančioji dozė skiriama gyventojams, vakcinuotiems bet kuria iš keturių Lietuvoje naudojamų vakcinų nuo COVID–19 ligos.

„Vaxzevria“ vakcina nebus naudojama revakcinacijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės