„Informuojame, kad šiandien dėl elektros energijos sutrikimo ir įtampos šuolių skirtingose Vilniaus miesto vietose yra fiksuojami vandens tiekimo sutrikimai. Darome viską, kad kuo greičiau išsiaiškintume šio gedimo priežastis ir atstatytume įprastą vandens tiekimą. Nuoširdžiai atsiprašome už nepatogumus“, – rašoma „Vilniaus vandenų“ paskyroje.

„Vilniaus vandenys“ Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė-Smalskė „Delfi“ komentavo, kad kol kas dar yra aiškinamasi, kiek vilniečių liko be vandens.

„Pirminiais duomenimis avarija įvyko dėl tam tikrų priežasčių, kurių mes nežinome, jų pusėje. Tai sąlygojo elektros energijos šuolius. Elektros energijos šuoliai laikinai sutrikdo mūsų siurblinių darbą. Paprastai jas pavyksta automatiškai atkurti jų darbą po tokių elektros šuolių. Kai kur, kur yra didesni elektros energijos šuoliai, tokiu atveju brigadoms tenka rankiniu būdu iš naujo paleisti siurblines. Šiuo metu tai ir yra daroma. Bandome išsiaiškinti, kiek mūsų Vilniaus mieste turimų siurblinių buvo paveiktos“, – sako R. Saulytė-Smalskė.

Atstovė teigia, kad apie gedimus juos informuoja dalis Naujamiesčio ir Pilaitės rajonų gyventojai. R. Saulytė-Smalskė akcentuoja, kad jei pavyks automatiškai atstatyti siurblių darbą, tai gyventojai pusvalandžio laikotarpyje vėl turėtų turėti vandens.

11 val. 20 min. R. Saulytė-Smalskė „Delfi“ informavo, kad visų vandens siurblinių darbą pavyko atstatyti. Anot jos, gedimą sukėlė ant aukštos elektros įtampos laidų užkritę medžiai. „Vandens tiekimas vartotojams yra atstatytas. Pusvalandžio laikotarpyje turėtų susinormalizuoti slėgis. Laikinai vartotojai gali justi mažesnį vandens slėgį, bet vandenį jie jau turi“, – teigia R. Saulytė-Smalskė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)