„Skatinti pagarbą žmogaus teisėms LGBTQIA bendruomenės atžvilgiu taip pat yra užsienio politikos prioritetas Bideno administracijai“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė U. Zeya.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja akcentavo remianti ir Lietuvos žmogaus teisių aktyvistus.

„Esu įkvėpta LGBTQIA aktyvistų drąsa pasisakant už žmogaus teises čia, Lietuvoje. Kaip pavyzdžiui, „Kaunas Pride". Mes remiame jų pastangas ir padėsime pasisakyti už žmogaus teises tokiose veiklose kaip „Baltic pride“ kitais metais“, – tvirtino U. Zeya.

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį susitiko su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja civilių apsaugos, demokratijos ir žmogaus teisių klausimais U. Zeya. Susitikimo metu, kaip praneša URM, numatyta aptarti Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą stiprinant paramą demokratijai ir Baltarusijos pilietinei visuomenei, žmogaus teisių ir istorinės atminties klausimus.

U. Zeya atvyko į Lietuvą dalyvauti Užsienio reikalų ministerijos organizuojame tarptautiniame aukšto lygio forume „Demokratijos ateitis“, vyksiančiame Vilniuje lapkričio 19-20 dienomis.

Forume bus aptariami svarbiausi pasaulyje kylantys iššūkiai demokratijai ir galimi praktiniai sprendimai bei atsakas į didėjantį autoritarinių režimų spaudimą. Vienas iš forumo tikslų, kaip pažymi Užsienio reikalų ministerija, – padėti pasirengti gruodžio 9-10 dienomis vyksiančiam „Viršūnių susitikimui už demokratiją“, kurį inicijavo JAV prezidentas J. Bidenas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)