Pasiteiravus A. Armonaitės, ar po tokių nesėkmių Seime nesinori trenkti durimis ir išeiti iš valdančiosios koalicijos, ji teigė, kad Laisvės partijai svarbu, jog jos programa būtų įgyvendinta.

„Mes taip pat suprantame, kad situacija Lietuvoje yra neeilinė. Mes turime migrantų srautus, turime kovidą, todėl staigių judesių nenorime daryti. Jūs paminėjote du klausimus, bet apskritai sakyčiau, kad yra ir daugiau klausimų, kurie kalba apie skaidrią, progresyvią, vakarietišką Lietuvą.

Pavyzdžiui, kaip tik yra svarstomas labai garsus kelių priežiūros įstatymas, kur pagaliau mūsų kolegos, ir Laisvės partijos žmonės iš Susisiekimo ministerijos, atnešė su aiškiais skaidriais kriterijais finansavimą šitų kelių. Yra daug jėgų, kurios mano, kad to nereikėtų ir Narkevičiaus laikai toliau bujotų“, – sakė politikė.

Ji pabrėžė, kad yra klausimas apie kryptį – progresyvios, vakarietiškos Lietuvos.

„Mes to norime daugiau ir mes nesitrauksime“, – tvirtino A. Armonaitė.

Po neseniai įvykusio valdybos posėdžio, politikė teigė, kad Laisvės partijos nariams yra svarbu gauti atsakymus, kaip viskas buvo, kaip bus.

„Tai mes pasikeitėme nuomonėmis, politinė taryba gruodžio mėnesį irgi rinksis įsivertinti, kaip Laisvės partijai sekasi dirbti valdančiojoje koalicijoje, kaip sekasi įgyvendinti koalicijos sutartį, Vyriausybės programą.“

Paklausta, į kurią pusę tos kalbos krypsta, ji pabrėžė į tokią, kad reikia pokyčių Lietuvai.

„Jeigu tu trankysi durimis, nervinsiesi, trypsi kojomis, tai tų pokyčių nebus. Reikia susikaupus dirbti, telkti palaikymą“, – akcentavo politikė.

Pasiūlė nesivadovauti tik emocijomis

A. Armonaitė tikino, kad kaip partijos pirmininkė, pasiūlė „ant karštųjų“ nepriiminėti sprendimų ir nesivadovauti tik emocijomis.

„Dėl ko aš vis dėlto galiu pasidžiaugti, kad, pavyzdžiui, kai mes kalbame apie priklausomybių gydymą, su kuo ir buvo susijęs tas vadinamasis dekriminalizavimo projektas, tai, pavyzdžiui, biudžete atsiras pinigų gydymui, 2,2 mln. Eur. Atsiras pinigų prevencijai savivaldybėse.

Mums pavyko aktualizuoti temą ir aš tikiuosi, kad Vakarų šalių PSO rekomendacijomis sekdami mes ir kitus pokyčiu įgyvendinsime“, – komentavo ji.

Politikės pasiteiravus, kaip jų partija bandys dar įtikinti dėl mažo kiekio narkotikų dekriminalizacijos, sakė, kad nėra taip, jog koalicijos partneriai, kurie balsavo arba nebalsavo, absoliučiai nepalaikytų idėjos.

„Visi sutinka, kad pokyčių reikia, tai dabar vyksta tokios neformalios konsultacijos, kaip geriau šį klausimą išspręsti, kad būtų daugiau už balsų. Jis atiduotos teisės ir teisėtvarkos komitetui, mūsų kolegos ten irgi įsijungia, tikiuosi, kad rasime sprendimą“, – paaiškino A. Armonaitė.

Ji taip pat sakė, kad nėra taip lengva suskaičiuoti, kiek balsų bus prieš balsavimą, mat koalicijos partneriai savo nuomonę gali pakeisti kelis kartus per dieną. A. Armonaitės kompromisai neturėtų pakeisti jų projektų esmės.

Politikės paklausus, kaip ji jaučiasi būdama viena nemėgstamiausių visuomenės politikių, ji į tai atsakė labai paprastai.

„Jeigu aš norėčiau būti visų mėgiama, eičiau pardavinėti ledų į atrakcionų parką. Politika nėra ta veikla, kur tave visi mėgs ir pokyčiai, tam tikras proaktyvus veikimas nėra ta sritis, kuri galbūt kažko neerzina.

Aš priimu tą kaip dabartinį status quo. Aš tikiuosi, kad galbūt po kažkiek laiko žmonės pamatys, jog tų pokyčių reikėjo ar ekonomikos ir inovacijų ministerijoje, ar žmogaus teisių srityje.“