Politikė priminė, jog kitą dieną po prezidento rinkimų, kai juos laimėjo G. Nausėda, A. Maldeikienė teigė, jog iš jo nesitiki nieko, nes „nulis yra nulis“.

Tokį vertinimą A. Maldeikienė, kaip pati rašo, buvo susiformavusi per daugiau nei 20 metų stebėjimo.

„Dabar atėjo diena, kai jau tikrai privalau atsiprašyti. Buvau neteisi. Ponas G. Nausėda šimtamyliais žingsniais juda į minuso pusę“, – rašė A. Maldeikienė.

EP narė argumentavo, jog šalies vadovo „nusikalbėjimų, infantilių ambicijų ir vis dažniau tiesiog valstybei kenksmingo veikimo“ nemato tik tie, kurie suinteresuoti G. Nausėdos keliamu chaosu, arba nieko neišmano apie politiką.

„Net ir į didžiąją politiką be jokio pasiruošimo G. Nausėdą atvedęs Valdas Adamkus jau, atrodo, pradeda suvokti, ką padaręs. Tiesa, mažai tikėtina, kad kaip ir Vytautas Landsbergis, kuris Lietuvai dovanojo Rolandą Paksą, ir pamiršo atsiprašyti, taip ir V. Adamkus rišliai savo įsiūlytos prekės kokybės nevertins“, – rašė politikė.

Aušra Maldeikienė

A. Maldeikienė, remdamasi savo šaltiniais, tikino, jog prezidentas yra valdomas dviejų moterų – savo žmonos ir ir patarėjos A. Skaisgirytės nuomonėmis.

„Prezidentūros buvę ir esami darbuotojai sako, kad, spręsdamas valstybės reikalus, G. Nausėda aklai pasikliauja žmonos, taip pat savo patarėjos, buvusios diplomatės A. Skaisgirytės, nuomonėmis. Vis daugiau faktų rodo, kad tai labai tikėtina“, – tekste rašė A. Maldeikienė.

Ji priminė, jog politikus supantis patarėjų ir padėjėjų ratas nėra skirtas „arbatai pateikti“.

„Patarėjai samdomi tam, kad padėtų politikui susiorientuoti išskirtinai dideliame informacijos sraute. (...) Kiekvienas protingas politikas, kuriam rūpi valstybės ateitis, įdėmiai klauso profesionalų patarimų ir, net jeigu linkęs nesutikti su kai kuriomis jų įžvalgomis, atsižvelgia į bendrą politinį kontekstą ir valstybės prioritetus. Kaip sako jau prezidentūrą palikę žmonės, jokie rimti pasitarimai su G. Nausėda nebuvo vaisingi“, – rašė politikė.

Jos teigimu, diskusijoje sutarti situacijos vertinimai vėliau būdavo pamirštami ir „į viešumą išėjęs G. Nausėda kalbėdavo tai, kas jam tuo metu šaudavo į galvą“.

„Ir tai galėjo būti visiškai priešinga tam, kas suderinta ir nutarta“, – rašė politikė.

A. Maldeikienės nuomone, tokią prezidento retoriką lemia du dalykai: išskirtinai prastas G. Nausėdos bendras išprusimas ir faktas, kad G. Nausėda „niekada nė dienos nėra dirbęs aplinkoje, kur staigiai tenka priimti sudėtingus sprendimus“.

Asta Skaisgirytė

Aptardama prezidento išprusimą, A. Maldekienė teigė, jog „tas kuris mažai žino, nuoširdžiai tiki galįs padaryti bet ką, ir galiausiai tas nemokšos perdėtas pasitikėjimas savimi virsta nesuvaldytu minčių srautu“.

O kalbėdama apie parties neturėjimą, politikė teigė, jog „labai dažnai atrodo, jog prezidento institucija jo galvoje yra savotiški rūmai, kuriuose karaliauja jis, vienintelis ir nepakartojamas absoliutas, palaikomas savo artimų moterų ratelio“.

„Kas dabar vyksta prezidentūroje yra tikras triumvirato vakarėlis, kur, haremo moterims pataikaujant politinio narcizo kaprizams, į balą jau metama Lietuvos ateitis“, – savo situacijos vertinimą pateikė EP narė.

A. Maldeikienė savo tekste užsimena ir apie Prezidentūros darbuotojų užduotis.

„Plačiai žinoma, kad prieš kurį laiką prezidentūros darbuotojai buvo verčiami rasti galimybių papildomai finansuoti prezidentienės apdarus ar kitus jai svarbius dalykus, nors to nenumato Lietuvos įstatymai.

Tarp reikalavimų buvo ir bandymai asmeninių Nausėdų namų išlaikymą permesti mokesčių mokėtojams. Reikalavimas buvo paremtas tuo, kad pagal įstatymą prezidentui skirtas namas jiems yra pernelyg prastas, tad jeigu jau jie gyvena savo name, tai tas namas turi būti išlaikomas valstybės lėšomis“, – rašė ji.

Pirmosios šalies ponios D. Nausėdienės įtaką prezidentui, anot A. Maldekienės, patvirtina ir faktas, kad „prezidentūra randa laiko susitikinėti su bet kokiomis Lietuvos įstatymams priešingomis grupėmis, simpatiškomis prezidentienei, bet išdrįsta nepriimti Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko“.

Politikės A. Maldeikienės teigimu, paskutinių dienų situaciją „pranoko viską“.

„Vyriausybę ir užsienio reikalų ministeriją apie Angelos Merkel skambutį Aliaksandrui Lukašenkai turėję informuoti žmonės (tai, beje, yra tiesioginė A. Skaisgirytės pareiga) tai nuslėpė nuo Vyriausybės. Ir tai jau yra politinis nusikaltimas“, – rašė A. Maldeikiėn.

„Lietuvos prezidentūros haremo paslaptys palaipsniui peržengia šios „slaptos“ namų erdvės ribas ir tampa jau nacionalinio lygio klausimu“, – tekstą užbaigia EP narė A. Maldeikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)