Trijų aukštų pastate įrengtas specialus Panevėžio pataisos namų padalinys, kuriame nuteistieji bus intensyviai rengiami paleidimui iš įkalinimo įstaigos.

Čia iš viso bus įrengti devyni gyvenamieji kambariai, juose įsikurs po du-tris nuteistuosius.

Įstaigos atidarymo ceremonijoje lankysis ir teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

Pusiaukelės namuose gyvens žmonės, siekiantys integruotis, dirbti, atlyginti padarytą žalą, jie privalės dirbti arba mokytis, taip pat vykdyti jiems nustatytas socialinės reabilitacijos priemones.

Jiems bus leidžiama turėti mobilųjį telefoną, kompiuterį, televizorių, kitus elektros prietaisus, naudotis internetu, savaitgaliais jie galės išvykti į namus ar aplankyti artimųjų giminaičių.

Lengvajai grupei priskirtus nuteistuosius pagal nustatytus kriterijus atrinks Kalėjimų departamento direktoriaus sudaryta komisija. Jie turės būti atlikę bent ketvirtadalį bausmės, o iki galimo lygtinio paleidimo jiems turės būti likę ne daugiau kaip metai.

Nuteistieji taip pat privalės neturėti galiojančių nuobaudų, o jų elgesio rizika turėtų būti vertintina kaip žema. Čia negalės patekti ir nuteistieji, kurie buvo perkelti iš atviros kolonijos ar pusiaukelės namų į pataisos namus dėl teisės aktų pažeidimų.

Pusiaukelės namuose dirbs keturi nuolatiniai socialiniai darbuotojai, nuteistuosius konsultuos psichologai, nevyriausybinės organizacijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)