Šeštadienį VSAT pareigūnai neįleido 114 iš Baltarusijos ėjusių migrantų, penktadienį – 144, ketvirtadienį – 110, trečiadienį – 22, antradienį – 281, pirmadienį – 73. Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių sekmadienį nebuvo.

„Sekmadienį ties Šalčininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje įvairiu metu skirtingose vietose buvo iššautos 9 signalinės raketos. Dieną ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijoje buvo paleisti 5 pavieniai šūviai“, – rašoma VSAT pranešime.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6814 (vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)