Be dabartinio partijos lyderio, rinkimuose ketino varžytis Seimo nariai Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Valentinas Bukauskas ir Aidas Gedvilas bei advokatas, pirmininko pavaduotojas Marijus Velička, tačiau visi jie kandidatavimo atsisakė.

Už V. Uspaskichą sekmadienį vykusiame partijos suvažiavime balsavo 383 Darbo partijos skyrių delegatai, du susilaikė.

Perrinktas V. Uspasckichas dėkojo už pasitikėjimą – dar prieš balsavimą jis teigė, kad visi kandidatūras kėlę partiečiai buvo verti šio posto.

„Jei šie kandidatai nepasitrauktų, man būtų dar maloniau (...). Gerai, kad jie yra, blogai, kad jie atsiėmė savo kandidatūras. Aš neturiu išeities, nors neverkšlenu – teikiu savo kandidatūrą, nes esu pilnas energijos, sveikas, turiu neįkainojamą patirtį, kurią galima panaudoti ne tik valdant partiją, bet ir mūsų valstybėje, priimant sprendimus. Tikiuosi, kad kartu su jumis, jei būsiu išrinktas, nuveiksime daug gerų darbų“, – kalbėjo V. Uspaskichas.

„Pripažįstu šioje vietoje, kad mūsų lyderis yra Viktoras Uspaskichas (...), todėl save matau šioje vietoje kaip pirmininko pavaduotoją, jei pirmininkas sutiks“, – sakė M. Velička.

I. Kačinskaitė-Urbonienė teigė, kad „charizmatinio lyderio apibūdinimą Lietuvoje tikrai nedaug žmonių atitinka“, tačiau Darbo partija „turi tokį žmogų“.

„Tai ir savo srities specialistas, savo srities žvaigždė, verslininkas, žmogus, kuris turi didelės charizmos (...). Toks žmogus, mano akimis, šioje organizacijoje yra Viktoras Uspaskichas, o aš save matau jo komandos dalimi, todėl pirmininko rinkimuose šįkart nedalyvausiu“, – aiškino ji.

Perrinkti ir šeši iš septynių dabartinių Darbo partijos pirmininko pavaduotojų – Vigilijus Jukna, Vaida Giraitytė-Juškevičienė, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Aidas Gedvilas, Rolandas Janickas bei Marijus Velička. Tuo metu parlamentaras Viktoras Fiodorovas pakeitė ligšiolinį pirmininko pavaduotoją V. Bukauską, nusprendusį nebesiekti šios pozicijos.

V. Uspaskichas su pertraukomis vadovauja partijai nuo 2003-ųjų, pastarąjį kartą jis į postą išrinktas 2018 metais.

Darbo partijos pirmininkas renkamas dvejiems metams. Praėjusi V. Uspaskicho kadencija dėl pandemijos buvo prailginta nuo 2 iki 3,5 metų.

Darbo partijai priklauso per 10,2 tūkst. narių. Šios partijos frakcijoje Seime yra dešimt parlamentarų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)