„Artėja savivaldybių rinkimai, mūsų partiečiai, mūsų skyriai yra atrama partijai. Bet jei skyrius neužtikrins nė vieno mandato savivaldoje, tai ir atrama, reiškia, ten nekokia. Šioje vietoje turime pakankamai rimtai padirbėti, kad sukurtumėm tą atramą, kad vietoje žmonės matytų – kad mes ne tik turime gerą programą, bet ir turime žmones, kurie galėtų ją įgyvendinti“, – savo kalboje Darbo partijos suvažiavime sekmadienį kalbėjo V. Uspaskichas.

Anot jo, patirtis rodo, kad rinkėjų aktyvumas savivaldos rinkimuose nesiekia nė pusės bei ragino partijos atstovus patraukti būtent šią rinkėjų dalį.

Sekmadienį vykstančiame suvažiavime Darbo partijos delegatai renka pirmininką. Be perrinkimo siekiančio V. Uspaskicho, šio posto siekia Seimo nariai Valentinas Bukauskas ir Aidas Gedvilas bei advokatas, pirmininko pavaduotojas Marijus Velička, tuo metu parlamentarė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė savo kandidatūrą suvažiavime atsiėmė.

Dabartinis „darbiečių“ lyderis būsimuose rinkimuose žadėjo nekeisti partijos programos, sakydamas, kad ji „gera ir aktuali“, bet partija nesugeba užtikrinti reikiamų balsų.

Jis taip pat akcentavo, kad Darbo partija iki šiol neturėjo pagrindinių pozicijų valdžioje, taigi ir mandato iš esmės formuoti šalies politiką bei be išlygų įgyvendinti programą.

„Mes niekada nevaldėme valstybės, mes niekada neturėjome nei prezidento, nei premjero“, – aiškino jis.

Savo kalboje V. Uspaskichas taip pat kritikavo augančią valstybės skolą, sveikatos politiką, sakydamas, kad „akademinė medicina yra alternatyvi, todėl kad tikra medicina yra gamtos medicina, ji milijonus metų egzistuoja“. Jis išsakė kritikos valdžios veiksmams valdant COVID-19 pandemiją, kartu dar kartą pabrėždamas asmeninį skepticizmą dėl skiepų.

„Per pusantrų metų statistikoje negirdėjome, kad persirgęs žmogus dar kartą susirgtų ir patektų į ligoninę. (...). Ne, verčia visus skiepytis – aš tikrai nesiruošiu to daryti. Kam man gadinti savo organizmą, savo imunitetą, jei mano imunitetas saugo mane pakankamai gerai“, – aiškino jis.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks 2023 metų pavasarį, Seimo rinkimai – 2024 metų rudenį.

V. Uspaskichas partijos pirmininku išrinktas 2018 metais. Jis su pertraukomis vadovauja partijai nuo 2003-ųjų. Darbo partijai priklauso per 10,2 tūkst. narių. Šios partijos frakcijoje Seime yra dešimt parlamentarų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)