NATO pareiškime smerkiama Aliaksandro Lukašenkos režimo vykdoma hibridinė ataka, nukreipta prieš Lenkiją, Lietuvą ir Latviją, bei nelegalios migracijos instrumentalizavimas, siekiant daryti politinį spaudimą šalims, teigiama Prezidentūros pranešime.

„NATO sąjungininkės solidarizuojasi su Lenkija, Lietuva, Latvija bei kitomis šios situacijos paveiktomis NATO šalimis ir palaiko priemones, paremtas pagrindinėmis vertybėmis ir galiojančia tarptautine teise, kurių sąjungininkės imasi individualiai ir kolektyviai reaguodamos į situaciją, kai būtina glaudžiai koordinuoti veiksmus su pagrindiniais tarptautiniais partneriais“, – teigiama NATO pareiškime.

NATO teigia, kad sąjungininkai išliks budrūs ir sieks užkirsti kelią tolesniam padėties eskalavimui ir galimoms provokacijoms iš Baltarusijos režimo prie sienų su Lenkija, Lietuva ir Latvija.

NATO ragina Baltarusiją nutraukti šiuos veiksmus, gerbti žmogaus teises ir pagrindines laisves bei laikytis tarptautinės teisės.

Prezidentas atkreipė dėmesį, kad NATO sąjungininkų vienybė ir pasirengimas veikti kartu ypač svarbūs dabartiniame saugumo situacijos kontekste.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)