G. Nausėda penktadienį su verslo atstovais aptarė būtinybę didinti savivaldybių finansinį savarankiškumą bei stiprinti savivaldą. Pasak I. Segalovičienės, Lietuvos ekonomikos augimas yra labai netolygus, o tam įtakos turi savivaldybių investicijų stoka.

Sostinės regionas daug labiau išsivystęs, jo išsivystymas beveik du kartus viršija vidurio ir vakarų Lietuvos išsivystymo lygį, tačiau pastarojoje gyvena 71 proc. visų šalies gyventojų, todėl ekonominės, regioninės politikos vaidmuo šiai dienai yra labai svarbus“, – žurnalistams sakė I. Segalovičienė.

„Prezidento nuomone, savivaldybės valdant pandemiją ir migracijos krizes su kaupu įrodė stiprumą, gebėjimus ir atsakingumą, todėl prezidentas svarsto teikti Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinio įstatymo pataisą, siekiant fiskališkai apdairiu, saugiu būdu didinti savivaldybių finansinį savarankiškumą“, – kalbėjo ji.

Pasak prezidento patarėjos, savivalda būtų įgalinama turėti geresnes galimybes, laisvesnius fiskalinius apribojimus, skirtus pažangioms investicijoms, tokioms kaip klimato kaita ar skaitmenizacija, skolinantis ir kofinansuojant Europos Sąjungos ar kitų fondų projektus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)