„Aš skiepijausi dėl įsitikinimų, o ne dėl loterijos“, – komentavo automobilį laimėjęs rusų įmonės atstovas Vitalij Kosnjanenko.

Kitos įmonės mojuoja botagu. Kai vienos dovanoja deimantus, keturračius ir premijas, kitos baudžia – vien atsisakius skiepytis apkarpo algas.

„Pavargau atleidinėti žmones per visus naujus karantinus, nusibodo. Sakau: kolegos, skiepykimės, atsisakysite – alga mažinama 20 proc. Tai nėra bauda, tai motyvacija“, – sakė verslininkas Igor Rybakov.

Rusijoje patvirtintos 4 savos gamybos vakcinos, bet jomis rusai skiepytis nesiveržia – su jomis nepakeliausi po Europą ir Ameriką, mat rusiškųjų nėra patvirtinusi net Pasaulio Sveikatos organizacija, tad Rusai skrenda kad ir į Kroatiją, kad čia gautų vakarietiškos vakcinos.

„Dažniausiai atvyksta rusai. Į Kroatiją užsuka tranzitu – dienai, esą į nacionalinį parką ar Zagrebą ir čia gauna dozę. Greičiausiai per ambasadą išsirūpina pažymas“, – pasakojo Zagrebo vakcinacijos centro koordinatorius Valentino Raikovic.

Zagrebo vakcinacijos centre užsieniečiams prie vakcinų yra atskira eilė, bet rusai sako, kad stovėtų, kiek reikėtų, net jei eilė būtų ir kilometrinė.

„Kad galėčiau keliauti po Europą, o tokios vakcinos negaliu gauti Rusijoje, todėl aš čia“, – paaiškino eilėje prie vakcinų Zagrebe laukiantis vaikinas.

Vakcinos turistų mėgstama kryptis – ir Balkanų Respublika Serbija.

„Atskridau dėl vakcinos „Johnson&Johnson“, nes vienas dūris ir viskas – vakcina, su kuria gali skraidyti po Euroą“, – komentavo į Serbiją pasiskiepyti atvykęs rusas.

Rusijai toliau fiksuojant COVID-19 rekordus, po 1,2 tūkst. mirčių per parą, valdžia plečia grupes, kam skiepai privalomi.

„Tėvynė šaukia skiepytis“, – juokavo kalbintas vyras.

Sankt Peterburgas nurodė privalomai skiepyti vyresnius nei 60 metų gyventojus ir sergančiuosius lėtinėmis ligomis.

Dalintis
Nuomonės