V. Čmilytė-Nielsen teigė nesulaukusi iš Laisvės partijos siūlymo koalicijos partneriams susitikti ir aptarti bendro darbo perspektyvas.

„Šiandien buvo ilgas, sunkus posėdis. Matyt, reikėtų mums visiems pailsėti, įvertinti tuos rezultatus ir artimiausiomis dienomis žiūrėsime, bet šiandienos posėdį aš vertinu kaip įprastą darbinį. Buvo klausimų, dėl kurių mums pavyko rasti susitarimą. Na, dekriminalizavimo projekto rezultatas buvo ne toks, kokio tikėjomės“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Seimo pirmininkė.

Ji teigė, kad koaliciją „sieja kur kas daugiau klausimų nei skiria“.

„Aš manau, kad tai yra emocingi pareiškimai, kurie neturėtų padaryti didelės įtakos ateities darbui. Be to, po balsavimo nuskambėjo ir kiti pasisakymai apie ketinimus grįžti prie šio klausimo, jį tobulinti ir aš manyčiau, kad daugiau dėmesio bei energijos turėtų būti skiriama tam“, – komentavo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkės teigimu, tokiais klausimais, dėl kurių nuomonės būna itin skirtingos, eiti balsuoti reikia tik tada, kai yra užsitikrinama, kad balsų skaičiaus pakaks.

„Natūralu, kad tokie žmogaus teisių darbotvarkės klausimai reikalauja palaikymo ir iš opozicijos partijų“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Natūralu, kad kiekvienas toks balsavimas eina ant ašmenų. Žiūrėsime, kaip bus ateityje“, – svarstė ji.

Seimo pirmininkė teigė informavusi koalicijos kolegas, kiek balsų jie gali tikėtis iš Liberalų sąjūdžio.

„Tikrai šiandienos balsavimas nebuvo joks netikėtumas. Manyčiau, kad dabar yra laikas galvoti apie ateitį, apie tobulinimą projekto ir grįžti prie jo tam tinkamu laiku. Tikrai nenuleisčiau rankų“,– sakė V. Čmilytė-Nielsen.


Laisvės partija prabilo apie tolesnį buvimą koalicijoje: vyks vidinės diskusijos

Seimui atmetus mažo kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo projektą, jo iniciatorė Morgana Danielė sako, kad Laisvės partijoje po šių balsavimo rezultatų bus kalbama dėl tolesnio likimo koalicijoje.

Politikė pasidžiaugė, kad dalis kolegų Seime projektą palaikė.

„O tai, kad opozicijos darbas oponuoti... Nieko nepadarysi“, – po balsavimo komentavo M. Danielė.

Visgi ji teigė nemananti, kad jos viešas prisipažinimas apie kadaise vartotus narkotikus galėjo turėti įtakos balsavimo rezultatams.

„Teisės ir teisėtvarkos komitetas dabar parengs kitą įstatymo projektą ir jis grįš į Seimo salę“, – patikino projekto autorė.

Ji patvirtino, kad partijoje bus kalbama apie likimą koalicijoje. Šis įstatymo projektas buvo vienas esminių Laisvės partijos programoje.

„Manau, kad apie tai bus kalbama“, – sakė M. Danielė.

Ji nenorėjo svarstyti, ar partija galėtų tikrai pasitraukti iš valdančiosios koalicijos.

„Negaliu dabar atsakyti, bet manau, kad bus tikrai kalbama apie tai, kaip toliau dirbti koalicijoje“, – teigė parlamentarė.

Už projektą balsavo 61 Seimo narys, prieš – 58, o susilaikė 7 parlamentarai.

Iš valdančiųjų atstovų prieš balsavo konservatorius Audronis Ažubalis, susilaikė Laurynas Kasčiūnas, Paulius Saudargas.

Balsavime nedalyvavo konservatoriai Arvydas Pocius, Algis Strelčiūnas, Valdas Rakutis, Vilija Aleknaitė Abramikienė ir Justinas Urbanavičius. Taip pat liberalas Viktoras Pranckietis, Romualdas Vaitkus, Juozas Baublys, Ričardas Juška ir Jonas Varkalys.

Parlamentarės M. Danielės inicijuotomis pataisomis siūlyta perkelti bausmes už mažą narkotinių medžiagų kiekį be tikslo platinti iš Baudžiamojo kodekso į Administracinių nusižengimų kodeksą. už pirmą nusižengimą vartojant mažo kiekio narkotines medžiagas būtų numatyti baudų dydžiai nuo 50 iki 250 eurų, o už pakartotinį nusižengimą – nuo 200 iki 350 eurų. Už medžiagų disponavimą numatyta 50-350 eurų bauda. Už pakartotinį tokį nusižengimą – bauda nuo 300 iki 500 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)