Politikas kalbėjo, jog dėl balsavimo priėmimo salėje yra tiesiog apmaudu.

„Labai apmaudu, kad Seimas parodė, jog yra užstrigęs tokiame sovietiniame supratime. Ir priklausomų turintys ir vartojantys žmonės turi būti persekiojami, baudžiami ir sodinami į kalėjimą. Tam nuaidėjo net plojimai Seimo salėje, kai visi suprantame, jog problema išlieka, veikti tikrai yra ką. O tie riboto mąstymo Seimo nariai, kartais sakau draugų būryje, kad parlamente yra apie 100 valstiečių mentaliai. Ir kai kuriais balsavimais pasimato“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo Laisvės partijos atstovas.

Politikas sakė besitikintis, kad Teisės ir teisėtvarkos komitetas, kuris tobulins šį pasiūlymą ir parengs naują redakciją.

„Žiūrėsime, kaip spręsime toliau“, – sakė parlamentaras.

Pasigirdus kalboms apie pokalbių dėl valdančiosios koalicijos ateities reikalingumą, V. Mitalas teigė, jog yra yra įvairiausių svarstymų, kaip ir ką daryti. Bet visi sprendimai, anot laidos pašnekovo, bus priimti „ataušus“ galvoms.

„Pagalvosime visi kartu. Bet žinote, koalicijoje yra dvi didžiausios bėdos – vadinamieji agroliberalai ir krikdemai. Abi šitos bėdos matosi per visus biudžeto svarstymus, matosi kai kuriuose balsavimuose, kurie yra svarbesni. Pasakysiu taip – jeigu kas ir turėtų trauktis iš koalicijos po šio balsavimo, tai turėtų trauktis agroliberalai ir krikdemai. Ir turėtume ieškoti naujų partnerių“, – juokdamasis sakė politikas.

Visgi, nėra viskas taip paprasta, kalbėjo V. Mitalas. Jo teigimu, nėra kuo juos pakeisti.

„Bėda ta, kad pažiūrėjus į Seimo opoziciją sunku būtų, ką surasti. Nes mes balsavimuose matome, kaip labai daug Seimo narių išduoda savo partijos programas ir tuos mygtukus maigo belekaip“, – sakė V. Mitalas.

Laisvės partijos atstovai neslėpė, jog tai dar nėra paskutinis mūšis. Nedidelio kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo klausimas Seimo sprendimu grąžintas į Teisės ir teisėtvarkos komitetą, kuriame bus tobulinamas.

Už projektą balsavo 61 Seimo narys, prieš – 58, o susilaikė 7 parlamentarai.

Iš valdančiųjų atstovų prieš balsavo konservatorius Audronis Ažubalis, susilaikė Laurynas Kasčiūnas, Paulius Saudargas.

Po dar vieno balsavimo buvo nuspręsta šį įstatymo projektą grąžinti Teisės ir teisėtvarkos komitetui, parengti naują redakciją.

Balsavime nedalyvavo konservatoriai Arvydas Pocius, Algis Strelčiūnas, Valdas Rakutis, Vilija Aleknaitė Abramikienė ir Justinas Urbanavičius. Taip pat liberalas Viktoras Pranckietis, Romualdas Vaitkus, Juozas Baublys, Ričardas Juška ir Jonas Varkalys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)