„Europos Komisija visiškai palaiko Lietuvos ryžtą ir veiksmus saugant sieną, kurią gindamos aukojosi ištisos Lietuvos gyventojų kartos.

Šiandien Lietuvos kariai ir pasieniečiai gina visą Europos Sąjungą. Jų tvirtybė šioje situacijoje yra pavyzdys mums ir bus pavyzdys ateities kartoms“, – feisbuke ketvirtadienį rašė V. Sinkevičius.

Jis išvardijo, kokius darbus daro ES, kai Aliaksandras Lukašenka žmones naudoja kaip ginklą šalia ES sienų, akcentavęs, kad naujos sankcijos režimui bus, o ateityje jų gali ir daugėti.

„1. Europos Komisijos nariai vyksta į migrantų kilmės ir tranzito šalis, kad jos stabdytų savo piliečių srautus, kurie išnaudojami įžeistam Baltarusijos diktatoriaus ego patenkinti ir destabilizuoti situaciją prie mūsų sienos.

2. Vakar visą popietę vyko pokalbiai su atstovais avialinijų, kurios gabena migrantus į Minską. Nes dabar tai jau ne tik „Belavia“, bet ir kitos avialinijos, taip pat ir tos, kurios pozicionuoja save kaip aukštos klasės. Dalyvavimas hibridinėse atakose nėra aukšta klasė.

3. Naujos sankcijos Lukašenkos režimui jau pakeliui. Ir jei reikės, bus dar.

4. Vakar Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen susitiko su JAV prezidentu Joe Bidenu ir situacija mūsų pasienyje su Baltarusija buvo pagrindinis pokalbio klausimas. Į tai turi reaguoti ne tik Europos Sąjunga, bet ir visa tarptautinė bendruomenė, Jungtinės Tautos, nes žmogiškumas nėra tik Europos Sąjungos reikalas“, – pridūrė eurokomisaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)