Būdama izoliacijoje viceministrė Ž. Simonaitytė LNK teigė, jog jaučiasi gerai ir dėl to dėkoja vakcinoms nuo koronaviruso.

Viceministrė kalbėjo, jog jau planavo skiepytis trečia vakcinos doze, tačiau dabar teks persirgti.

„Duok dieve, kažkam, kam nepasiseka ir suserga, sirgti taip lengvai kaip aš. Nes tikrai, ačiū už vakciną. Ir kad jos poveikis toks, kad mano atveju yra tik sloga“, – LNK sakė ji.

Ž. Simonaitytė yra tarptautinės kategorijos badmintono teisėja, ji neseniai debiutavo prestižiniame pasaulinio lyginio badmintono turnyre Vokietijoje.

Lietuvai – tai istorinis pasiekimas.

Dar nei vienas badmintono teisėjas iš mūsų šalies nėra dirbęs tokiame turnyre.

Žiūrovai viceministrę Ž. Simonaitytę įvertino kaip griežtą teisėją.

Kaip teigia Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Aurimas Kamantauskas, tokio lygio turnyrams atrenkami tik aukščiausios kvalifikacijos teisėjai, dalyvaujantys atrankoje kartu su kolegomis iš viso pasaulio. Tad kvietimas teisėjauti šiame turnyre, pasak A. Kamantausko, yra didelis pripažinimas Lietuvai.

„Tai įrodo, kad Lietuvai atsivėrė keliai į pasaulio teisėjų elitą ir tai dar vienas žingsnis į priekį didžiojo tikslo link – ne tik žaidėjų, bet ir teisėjų gretose turėti savo atstovą Pasaulio čempionate ir olimpinėse žaidynėse“, – sakė Lietuvos badmintono federacijos prezidentas A. Kamantauskas.

Prestižinio „Hylo Badminton Open 2021“ turnyro kovas stebėjo ir lietuvių žiūrovai, kurie negailėjo Ž. Simonaitytei pagyrų: pasak žiūrovų, ši teisėja išsiskyrė stipria charizma bokštelyje bei viso turnyro metu demonstravo „tvirtą stuburą“ – nepaisant autoritetų aikštelėse, nepraleisdavo pro akis nė menkiausio nusižengimo taisyklėms.

Pati Ž. Simonaitytė sakė nemananti, kad iš kitų teisėjų išsiskiria griežtumu. „Tai turbūt žiūrovų įspūdis. Ar teisėjauju Lietuvoje, ar tarptautiniuose turnyruose, kur žaidžia pirmosios pasaulio raketės, kaip šį kartą Vokietijoje, laikausi tų pačių darbo principų: kad varžybos būtų sąžiningos ir nugalėtų tie, kurie tuo metu yra stipriausi“, – teigia badmintono teisėja.

Ž. Simonaitytė yra aukščiausios kvalifikacijos badmintono teisėja Lietuvoje, kuri neseniai sulaukė ir kito išskirtinio kvietimo – teisėjauti Pasaulio veteranų badmintono čempionate, lapkričio 28-gruodžio 4 d. vyksiančiame Ispanijoje, Huelvos mieste Andalūzijoje.

Dalintis
Nuomonės