„Gali būti, kad pagrindinė pastanga bus Lietuva ir mes po kelių dienų pamatysime tą pačią minią, bet jau visai kitokios kokybės: jau nebe tokia taiki minia bus, kurią dabar matome Lenkijoje. Kiekviena diena penkis kartus padidina jos desperaciją ir mes galime pamatyti minią ne tik desperatišką, bet gal ir aprūpinta kai kuo: galbūt Molotovo kokteiliais, galbūt kažkokiais ginklais. Situacija yra rimta“, – akcentuoja atsargos pulkininkas.

Jis įsitikinęs, kad A. Lukašenkos plane Lenkija yra tik tarpinė stotelė: tikrasis tikslas – Lietuva. Didesnę kariuomenę bei resursus turintys lenkai sėkmingai atrems žmonių bangą ir tada, pulkininko nuomone, migrantai bus pasiruošę agresyviai veržtis į Lietuvą.

„Jeigu šiai operacijai vadovauja kariškiai iš Lukašenkos štabo, tai jie būtent taip ir galėtų mąstyti, aš pats taip galvočiau, – turi gyvą žmogų, migrantą, negali jo paruošti kaip ginkluoto kario, bet gali jį įstumti į beviltišką padėtį ir jis taps labai pavojingas, minia taps pavojinga. Ją „užgrūdini“ prie Lenkijos ir, jeigu ten nepavyksta, nukanalizuoji ją ten, kur praeinamumas lengvesnis – Lietuvą. Mes esame šioje situacijoje silpnoji grandis“, – tikina atsargos pulkininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)