ICAO gegužę pradėjo tyrimą po to, kai gegužės 23 dieną iš Atėnų į Vilnių skridęs „Ryanair“ lėktuvas su 126 keleiviais buvo nutupdytas Minske. Per šį incidentą į orą buvo pakeltas naikintuvas.

Laineris buvo priverstas nusileisti Minske, kur buvo sulaikytas tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė Sofija Sapega. Jų sulaikymas sulaukė tarptautinio pasipiktinimo.

„Ryanair“ sakė, kad Baltarusijos oro dispečeriai nurodė oro bendrovės pilotams nutupdyti lėktuvą dėl jame esą padėtos bombos. Patikrinus lėktuvą, jokių sprogmenų jame nebuvo rasta.

Tarpinę ataskaitą ICAO Tarybai – valdymo organui, kurį sudaro 36 valstybės narės, – planuota pateikti iki birželio pabaigos, o galutinė ataskaita turėjo būti pateikta rugsėjį, kad Taryba galėtų ją peržiūrėti šį mėnesį.

Elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP Monrealyje įsikūrusi organizacija sakė: „ICAO Taryba sutiko atidėti „Ryanair“ skrydžio FR 4978 tyrimo ataskaitos svarstymą iki kitos sesijos 2022 metų sausį.

Jame minima didelė „pateiktų duomenų apimtis ir vis dar reikalingi papildomi valstybės paaiškinimai“.

Gegužės pabaigoje ir birželio pradžioje Europos Sąjunga ir daugelis kitų šalių uždarė savo oro erdvę Baltarusijos oro vežėjams. Be to, įvairių Europos oro bendrovių lėktuvai atsisakė naudoti Baltarusijos oro erdvę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)