„Ką tik patikino vidaus reikalų ministrė ir viceministras, kad tikrai nesustabdys“, – BNS antradienį sakė Druskininkų vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad atvykstantiesiems į Druskininkus geriau turėti asmens dokumentą – galima patikra, tačiau jokių ribojimų nebus.

„Ribojimų jokių nebus, tik asmens dokumentą turėti patartina arba netgi reikėtų. Penkių kilometrų zonoje bus specialūs leidimai, o daugiau nei penki kilometrai, toje kitoje zonoje galima dokumentų kontrolė“, – kalbėjo R. Malinauskas.

Anot jo, dabartiniai valdžios veiksmai dėl situacijos pasienyje yra tinkami, kadangi svarbu užtikrinti druskininkiečių ir kurorto svečių saugumą.

„Nerimą kelią kaip ir visiems, taip ir mums – kad būtų mūsų gyventojams ir svečiams saugu. Tai, kas yra daroma, manau, kad daroma teisingai, protingai, ir tai yra tai, ko reikia. Bendradarbiaujame su kariais dėl jiems reikiamų paslaugų, manau, kad viskas gerai“, – teigė Druskininkų meras.

Vyriausybė siūlo nuo vidurnakčio mėnesiui įvesti nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija dėl situacijos prie kaimyninės Lenkijos sienos, kur iš Baltarusijos pusės susitelkę keli tūkstančiai migrantų.

Nepaprastoji padėtis galiotų pasienio ruože ir penki kilometrai į šalies gilumą nuo jo, taip pat migrantų apgyvendinimo vietose Kybartuose, Medininkuose, Pabradėje, Rukloje ir Vilniuje.

Sprendimą dėl nepaprastosios padėties įvedimo Seimas planuoja priimti antradienį.

Nepaprastosios padėties režimas dalyje šalies teritorijos bus įvestas pirmą kartą, kilus įtampai Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje. Ten pirmadienį susirinkę keli tūkstančiai neteisėtų migrantų nesėkmingai bandė šturmu įsiveržti į Lenkiją.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų, tačiau rugpjūtį pasieniečiams pakeitus taktiką į šalį neįleisti dar per 6 tūkst. asmenų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.