Jos teigimu, pirmiausia reikia sulaukti Europos vaistų agentūros (EVA) sprendimo.

„Kadangi jau turime ekspertų pritarimą skiepyti šio amžiaus vaikus, ministerija atliktų tam tikrus teisinius pakeitimus ir per savaitę galėtų įsigalioti ir įsiteisėti sprendimas skiepyti šios amžiaus grupės vaikus“, – antradienį žurnalistams sakė kanclerė.

„Ministerija ruošiasi šiam veiksmui, kadangi „Pfizer“ kompanija jau renka poreikį, kiek reikėtų vaikams skirtų vakcinų ir atitinkamai jas užsakinėjame, kad jau gruodžio mėnesį būtų galimybė pasiskiepyti“, – pridūrė ji.

Vaikų skiepijimo klausimą pirmadienį aptarė Vyriausybės sveikatos ekspertų taryba, kuri tam pritaria.

„Buvo svarstytas 5-11 metų vaikų skiepijimas. Kaip žinome, Amerikoje vaistų ir maisto agentūra patvirtino „Pfizer“ vakcinos tinkamumą vaikų skiepijimui, tik tam yra adaptuotos dozės vaikams pagal kūno masę, tačiau EVA to sprendimo nepateikė, tikimasi, kad tas sprendimas turėtų ateiti maždaug gruodžio viduryje“, – teigė tarybos narė, Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė Ligita Jančorienė.

„Iš principo ekspertai pritaria vaikų vakcinacijai tik tuomet, kai bus gautas EVA patvirtinimas ir kai bus išspręstas vakcinų tiekimo klausimas“, – kalbėjo ji.

Šiuo metu nuo COVID-19 galimybę pasiskiepyti turi vyresni nei 12 metų asmenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės