Šalies vadovo teigimu, susitikimo metu buvo sutarta dėl tolesnių Lietuvos veiksmų sprendžiant susidariusią situaciją.

„Kai iškyla grėsmė mūsų valstybės saugumui, visos institucijos privalo dirbti išvien. Šiandien su URM, KAM, VRM, VSAT, kariuomenės ir žvalgybų vadovais aptarėme naujausią situaciją pasienyje su Baltarusija ir sutarėme dėl tolesnių Lietuvos veiksmų“, – savo feisbuko paskyroje teigia G. Nausėda.

Prezidentas pabrėžia, kad auganti grėsmė Lenkijos pasienyje nėra tik Lenkijos problema, o visos ES reikalas. Todėl, pasak prezidento, šioje situacijoje labai svarbu veikti vieningai.

„Dabar labai svarbu veikti vieningai ir koordinuotai. Nuolat palaikau ryšį su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, taip pat keičiamės informacija su Latvijos ir Estijos bei ES institucijų vadovais. Veikdami kartu esame pajėgūs atremti bet kokius pavojus“, – pažymi G. Nausėda.

ELTA primena, kad Vyriausybė antradienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui pasienio su Baltarusija ruože mėnesiui įvesti nepaprastąją padėtį. Vyriausybei pritarus, siūlymui dar turės pritarti ir Seimas.

Nepaprastąją padėtį siūloma įvesti pasienio ruože su Baltarusija, 5 kilometrus nuo jo bei neteisėtų migrantų apgyvendinimo objektuose.

Ministerija siūlymą dėl nepaprastosios padėties įvedimo pasienio ruože pateikė, reaguodama į sudėtingą situaciją Lenkijos pasienyje, kai šimtai migrantų bandė šturmuoti valstybės sieną.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)