„Prezidentas pabrėžia, kad A.Lukašenkos režimui tęsiant ir intensyvinant hibridinę ataką prieš Europos Sąjungą, organizuojant masinį nelegalių migrantų antplūdį prie Baltarusijos – Lenkijos sienos, Lietuvos vidaus reikalų ir krašto apsaugos pajėgos privalo padaryti viską, kad būtų užkirstas kelias galimoms provokacijoms ir įvairaus pobūdžio incidentams prie Lietuvos valstybės sienos“, – tokią šalies vadovo poziciją perdavė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Pasak jo, šalies vadovas antradienį susitiks su Vyriausybės, VSAT, kariuomenės, specialiųjų tarnybų atstovais aptarti situacijos, veiksmų, kurių imasi Lietuva bei galimus teisinio režimo pokyčius.

Siūloma įvesti nepaprastąją padėtį

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigė, jog dėl nepaprastosios padėties turės apsispręsti Seimas ir Vyriausybė.

„Tai yra tik siūlymas, kurį siūlo Vidaus reikalų ministerija (VRM). Dabar turėtų Vyriausybė apsispręsti ir tada keliautų į Seimą, Seimas priimtų sprendimą. Tai keičia situaciją, tokiu atveju atsiranda tam tikri ribojimai, kuriuos galima įvesti. Bet šiandien dar negalėčiau detalizuoti, kas būtų tame projekte. Nes dėl to apsispręs tiek Vyriausybė, tiek ir Seimas“, – aiškino VRM vadovė.

„Tai neapimtų visos Lietuvos, nes iššūkiai, kuriuos šiandien mes patiriame yra būtent tik pasienyje, ne visoje Lietuvoje“, – sakė ministrė.

Ji teigė, jog Vyriausybę kvies šį klausimą aptarti kaip galima greičiau. Vyriausybės posėdis kaip įprastai numatytas trečiadienį.

Tokie siūlymai pareikšti po to, kai migrantų krizė eskalavosi Lenkijoje.

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba praneša, kad sieną šturmuoja nelegalių migrantų grupės. Jie bando sugriauti pasienio tvorą, praneša NEXTA Live. Į pasienį siunčiami antiteroristiniai daliniai

Kiek anksčiau Lenkijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad jos jėgos struktūrų pareigūnai užkirto kelią vienam migrantų bandymui prasiveržti per sieną. Lenkijos tarnybos užkirto kelią migrantų bandymui įsiveržti į šalį į pietus nuo Kužnicų pasienio kontrolės punkto, pranešė Lenkijos vidaus reikalų ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)