Pasak jo, tarnyba skųs sprendimą kitoje byloje, kur LVAT suformuota galimybe pasinaudojęs 26-ių irakietis gavo teismo leidimą gyventi savo pasirinktoje vietoje, o ne Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Tokį sprendimą priėmė Vilniaus regiono apylinkės teismo Švenčionių rūmai.

„Manau, kad būtų pernelyg anksti kalbėti apie teismų praktiką, nes VSAT planuoja apskųsti sprendimą“, – žurnalistams pirmadienį sakė pasieniečių vadas.

Vėliau jis BNS nurodė, kad teismo sprendimą planuojama apskųsti dar šią savaitę.

Pasieniečių vadas sakė, kad minėtas migrantas laikosi visų reikalavimų: „Jis dar nepasišalino, vykdo visus reikalavimus: informuoja apie savo buvimo vietą, pareigūnai atlieka reguliarų jo patikrinimą.“

Apie neskundžiamą LVAT sprendimą, leidžiantį į Lietuvą neteisėtai patekusiems migrantams teismuose skųsti laisvės suvaržymus, pirmadienį pranešė „15min“.

LVAT teisėjų kolegija nutartyje nurodė, kad įstatymas sukūrė „teisinio neaiškumo situaciją“, nes nenumatė jokio aiškaus „teisinės patikros mechanizmo“ iki pusmečio trunkančiam migrantų judėjimo apribojimui.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako palaikanti VSAT siekį skųsti Švenčionių rūmų teismo sprendimą.

„Mūsų pozicija – tas sprendimas turi būti skundžiamas. (...) Tai atskleidžia, kad tie asmenys, kurie atvyksta, turi tikrai nemažus finansus ir sugeba gauti advokato paslaugas, išsinuomoti būstus, viešbučius“, – kalbėjo politikė.

„Matyt, ne visada tie asmenys yra tikrieji prieglobsčio prašytojai“, – pridūrė ji.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją