„Parašų mes dar nerenkame. Mes aptarinėjame interpeliacijos tekstą ir klausimus, į kuriuos ministras mums atsakytų. Dabar jie yra derinimo etape“, – Eltai teigė A. Norkienė.

Kaip aiškina „valstietė“, šiuo metu klausimų, kurie bus užduodami A. Dulkiui interpeliacijos proceso metu, tekstą LVŽS derina kartu su kai kurių kitų opozicinių frakcijų atstovais.

„Kalbėjausi jau ir su dalimi opozicinių frakcijų. Mes bandome klausimus dabar sudėti į vieną tekstą ir tada jau rengsime Seimo narių pasirašymui“, – tvirtino A. Norkienė, kartu patikslindama, kad kitą savaitę jau turėtų prasidėti parašų rinkimas.

Tam, kad ministro atstatydinimo klausimas atsidurtų Seimo darbotvarkėje, dokumentą turės pasirašyti bent 29 Seimo nariai.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę penktadienį į posėdį susirinkusi „valstiečių“ šešėlinė Vyriausybė apsisprendė inicijuoti sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio atstatydinimo procesą.

„Valstiečių“ šešėlinė Vyriausybė tvirtina, kad sveikatos apsaugos ministro valdymo srityje nematyti jokių pozityvių poslinkių, sprendžiant susiklosčiusią krizę ar bandymo reaguoti į visuomenės, teisininkų ar medikų bendruomenės pastabas dėl to, kad Sveikatos apsaugos ministerija toliau tęsia neefektyvią galimybių paso strategiją, o tinkamai nevaldant krizės, auga COVID-19 sergamumas bei su tuo susijęs mirštamumas.

„Valstiečių“ šešėliniu premjeru paskelbtas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad ministras A. Dulkys neturi nei plano, nei kompetencijų einamoms pareigoms.

Sveikatos ministro atstatydinimą sako ketinančios paremti opozicinės Darbo partijos ir Regionų frakcijos. Tuo metu socialdemokratai ir Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ kol kas atsargiai vertina A. Dulkio interpeliacijos poreikį, kadangi abejojama, ar ministro pakeitimas atneštų teigiamą rezultatą.

Tuo metu pats ministras pozityviai žvelgia į opozicinių „valstiečių“ iniciatyvą surengti jam interpeliaciją. Pasak jo, tai yra puikus būdas atsakyti į rūpimus klausimus.

„Interpeliacija yra puikus būdas atsakyti į klausimus. Vienas protingas žmogus mane kažkada gyvenime yra pamokęs: prieš ko nors klausdamas tu dar gerai pagalvok, ar tu esi pasiruošęs išgirsti atsakymus, ar tu tikrai į šiuos klausimus išgirsi tai, ko labiausiai nori“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė ministras ir tikino, kad nekantrauja iš Seimo tribūnos atsakyti į opozicijos keliamus klausimus.

„Labai laukiu klausimų“, – pažymėjo A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)