„Stebuklų nebūna. Kažkokį nepatogų rezultatą turėsime“, – interviu Eltai sakė ministras.

Visgi, tikina A. Dulkys, rizikos, kad artimiausiu metu gali įvykti sveikatos sistemos perkrova, nereikėtų baimintis. Nepaisant viešojoje erdvėje pasigirdusio nerimo, kad kai kuriose šalies ligoninėse COVID-19 pacientams skirtos reanimacinės lovos pasiekė maksimumą, ministro teigimu, situacija, žvelgiant visos Lietuvos mastu, yra kontroliuojama.

„Kiekvienas dalyvis mato tik savo informaciją. Aš jums kalbu, matydamas visumą. Kiekvienos atskiros gydymo įstaigos dalyvis, vadovas mato savo konkrečią gydymo įstaigą ir turi savo patirtį. Aš galiu pasakyti, kad šiandien mes turime jėgos ir potencialo susitvarkyti su šia pandemija. Suvaldyti ir paslaugas, ir neuždaryti verslo, turėti atidarytą mokslą. Žinoma, tą užtikrinti padėtų ir žmonės, jei jie labiau skiepytųsi“, – teigė ministras.

„Mes labai daug investuojame į ligoninių koordinavimą ir įvairius dalykus, kurių žmonės nemato. Tai kasdienis darbas – skirstyti ligonių srautus, įgalinti gydymo įstaigas bendradarbiauti ne tik įstaigos viduje, ne tik tarp tame pačiame mieste esančių gydymo įstaigų, bet ir bendradarbiauti tarp regionų. Aš tikiu, kad mums tai padės, nes kai tik tą mechanizmą įjungėme, tai pastarąsias dvi savaites mes turime stabilizuotą situaciją reanimacijose“, – akcentavo A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)