„Atsižvelgus į tai, kad matome didėjančią pasiskiepijusių, tačiau sergančių asmenų grupę, tad rekomendacija virs privalomu reikalavimu išsitirti ne anksčiau kaip trečią dieną po sąlyčio ir iki neigiamo testo atsakymo gavimo izoliuotis“, – BNS penktadienį sakė L. Ašoklienė.

„Jei žmogus nuspręs nesitestuoti, jis turės izoliuotis kaip ir visi kiti – 10 dienų“, – pridūrė ji.

Epidemiologės teigimu, naujoji tvarka turėtų įsigalioti kitą savaitę. Toks testavimas, kaip ir iki šiol, bus finansuojamas valstybės lėšomis.

Šiuo metu vakcinuotiems ar persirgusiems žmonėms izoliacija po sąlyčio nėra skiriama, tačiau jiems rekomenduojama ne anksčiau kaip trečią dieną po kontakto atlikti PGR tyrimą.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) tuo metu teigia, kad galutiniai sprendimai kol kas nėra priimti.

„Ministerija, atsižvelgdama ir reaguodama į nuolat besikeičiančią epidemiologinę situaciją, nuolatos atnaujina pandemijos valdymo priemones. Viena iš galimų artimos ateities priemonių yra vyr. epidemiologės Loretos Ašoklienės nurodyti galimi pokyčiai dėl izoliavimosi nuo COVID-19 ligos pasiskiepijusiems asmenims. Tačiau galutiniai sprendimai kol kas nėra priimti. Apie juos Ministerija informuos artimiausiu metu“, – sakoma ministerijos komentare.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1304)