Taivane šiuo metu viešintis A. Kubilius socialiniame tinkle rašė, jog Taivanas yra pavyzdys, kaip reikia kovoti su pandemija. To priežastis gana aiški – kriminalinė atsakomybė už gandų apie vakcinas platinimą ir sąmoningą kenkimą pandemijos valdymui.

„Tik šiais metais netikėtai prasiveržė viena pandemijos banga ir ta jau suvaldyta. Nes Vyriausybė elgėsi griežtai ir ryžtingai. Besiaiškindami kaip Taivanas kovoja su dezinformacija, išgirdome, kad už visokius antivakserių sukurtų gandų platinimus internete yra numatyta griežta kriminalinė atsakomybė, todėl Taivane niekam nekyla abejonių nei dėl skiepų naudos, nei dėl Vyriausybės veiksmų.

Pandemija suvaldyta, nes už sąmoningą kenkimą pandemijos valdymui numatyta kriminalinė atsakomybė“, – rašė EP narys A. Kubilius.

O Italijos Vyriausybė paskelbė, kad visi nepasiskiepiję nebeturi teisės eiti į darbą.

„Iš darbo jų niekas neatleidžia, bet už pravaikštas atlyginimo nebemoka. Todėl dar nepasiskiepiję skuba skiepytis. Italijos Premjeras, garsusis Mario Draghi, pasauliui rodomas pavyzdžiu, kaip reikia kovoti su pandemija“, – rašė TS–LKD atstovas A. Kubilius.

Anot politiko, Lietuvos vadovas G. Nausėda pasirinko kitą kelią ir nusprendė vetuoti įstatymo pataisas, kuriomis nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID–19.

„Taivane būtų keliamas klausimas apie pastangas sąmoningai kenkti Vyriausybės kovai su pandemija. Su Mario Draghi Gitano Nausėdos nėra net kaip lyginti. Ir viskas tik todėl, kad paskutinėse apklausose Vilija Blinkevičiūtė aplenkė G. Nausėdą? Tik dėl to tokia panika ir noras susigrąžinti antivakserių balsus?“ – klausimą kėlė A. Kubilius.

Politikas rašė, jog tai „sukelia tiesioginę grėsmę jų gyvybėms“.

„Prezidento reitingai (jų smukimas) tampa grėsme šalies nacionaliniam saugumui. Gal reikia arba jų nebematuoti, arba nebeskelbti, bent jau kol pandemija nebus įveikta“, – feisbuke rašė EP narys A. Kubilius.

Delfi primena, kad ketvirtadienį Seimas apsisprendė iš naujo svarstyti prezidento G. Nausėdos vetuotas įstatymo pataisas, kuriomis nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID–19.

Už tai, kad šalies vadovo grąžintas įstatymo projektas būtų svarstomas iš naujo, balsavo 68 parlamentarai, 60 balsavo prieš.

Ar atmesti prezidento veto, parlamentarai galutinai apsispręs plenariniame posėdyje kitą ketvirtadienį. Tam reikės 71 balso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1456)