Premjerės patarėja teigė, kad nagrinėjant epidemiologinius rodiklius, jau šviečiasi tam tikros prošvaistės.

„Pirmasis regionas, Klaipėdos regionas, nuo kurio pradėjo ši banga kilti ir kur situacija tikrai buvo labai sudėtinga, situacija po truputį pradeda gerėti. Jau matosi pirmoji lūžio bangelė. Bet čia yra dar tiktai prošvaistės, dar reikia stebėti“, – kalbėjo Ž. Gudlevičienė.

„Jau kurį laiką matome, kad praktiškai nebedidėja reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių lovų užimtumas. Visko gali būti, kad situacija gali ir pagerėti“, – sakė ji.

Vis dėlto premjerės patarėja neatmeta, kad šiek tiek pasilaikiusi stabili, situacija vėl pradės blogėti. Apie tai kalba ir V. Andriukaitis. Jis atkreipia dėmesį, kad lapkritį ir orai – ypač palankūs viruso plitimui.

„PSO tiksliai ir aiškiai įspėja, kad lapkritis nebus lengvas. Delta viruso atmainos yra be galo agresyvios ir lapkritis yra klimatiškai labai parankus – temperatūra palanki, didelė drėgmė, palanki terpė virusui plisti“, – laidoje sakė V. Andriukaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)